Όπως με πληροφορούν καλά ενημερωμένες πηγές, σε δύο εισηγμένους στο Χρηματιστήριο ομίλους, οι βασικοί μέτοχοι αναζητούν αγοραστές!

Απόλυτα έγκυρες πηγές αναφέρουν με εμπιστευτικότητα, ότι οι βασικοί μέτοχοι και των 2 εισηγμένων έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με μεγάλα funds στα οποία ανέθεσαν την εύρεση αγοραστών, ενώ συζητήσεις γίνονται τόσο με Άραβες, όσο και με Αμερικανούς επενδυτές!

Και οι δύο όμιλοι έχουν σοβαρό αντικείμενο, ισχυρό στόρι μπροστά τους, ενώ ο ένας εκ των δύο προωθεί ούτως ή άλλως μεγάλο επιχειρηματικό – επενδυτικό project ,το οποίο σε κάθε περίπτωση προσδίδει δυναμική και υπεραξίες.

Οι διοικήσεις και των δύο ομίλων είχαν συνομιλήσει με σοβαρούς επενδυτές κατά το παρελθόν, ενώ ρόλο στις διαπραγματεύσεις είχαν παίξει οι μάνατζερ, οι διευθύνοντες σύμβουλοι!

Ωστόσο, ούτε Άραβες, παρά τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις των managers μπήκαν στο μετοχικό κεφάλαιο, ούτε Αμερικανοί, ούτε Κινέζοι, ούτε καν Γάλλοι που εμφανίστηκαν εκ των υστέρων! Και την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια…

Επί του προκειμένου τώρα, οι βασικοί μέτοχοι των 2 μεγάλων εισηγμένων επιχειρήσεων εμφανίζονται διατεθημένοι να πουλήσουν τις μετοχές τους, εάν φυσικά προκύψει το κατάλληλο τίμημα που να τους ικανοποιεί και να καταγράφει υπεραξίες!

Στο μεταξύ, τα κορυφαία funds στα οποία έχουν δώσει εντολή ανεύρεσης αγοραστή, χωρίς τούτο να θεωρείται επιτακτικό ούτε να προκύπτει λόγω κάποιου εσωτερικού προβλήματος, έχουν ξεκινήσει διερευνητικές επαφές!