Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι τρεις νεαροί που συνελήφθησαν για υπαίθριο πάρτι που έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο ΑΠΘ, κατά παράβαση των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά τους να αναβληθεί η δίκη και κατόπιν ήρθη η κράτησή τους. Εις βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών και διατάραξη κοινής ησυχίας.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι, 24, 21 και 18 ετών, είχαν θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό σύστημα αυτοκινήτου το οποίο είχε εγκατεστημένα ηχεία και ενισχυτή ήχου μεγάλης ισχύος, προσελκύοντας αριθμό ατόμων γύρω από το όχημα. Αφού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους ακολούθησε η σύλληψή τους το απόγευμα της Δευτέρας, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι απλώς συμμετείχαν στο πάρτι.

«Πονοκέφαλος» τα κορωνοπάρτι

Εδώ και τρεις μήνες περίπου, τα κορωνοπάρτι απασχολούν την Επιτροπή. Στο ερώτημα εάν η επιτροπή θα εξέταζε το ενδεχόμενο για έναρξη της εστίασης νωρίτερα λόγω των κορωνοπάρτι, ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων είχε απαντήσει ότι η επιτροπή έχει κατατάξει τις δραστηριότητες με βάση τη σημασία τους και συγκεκριμένα: Λιανεμπόριο, σχολεία, εστίαση, τουρισμός αλλά και με βάση το επικινδυνότητά τους για μετάδοση του ιού.

Στο εν λόγω ζήτημα αναφέρθηκε προσφάτως και η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών – Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, και όπως εκτίμησε, θα μειωθούν με την επέκταση του ωραρίου, προσθέτοντας ότι θα έρθει και ο χορός στις δεξιώσεις.

«Με την επέκταση του ωραρίου θα σταματήσουν τα πάρτι, τα οποία ήδη έχουν μειωθεί. Η επέκταση του ωραρίου θα βοηθήσει. Όσον αφορά τους γάμους που ξεκινάνε, έχουμε αύξηση στα 300 άτομα. Ο καθένας όταν κάνει μια τέτοια τελετή θέλει να τη ζήσει και να περάσει όμορφα. Θα έρθει και ο χορός. Βήμα βήμα πάμε», σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.

Θυμίζουμε πως μάχη για να μην χάσει το πόδι του δίνει ο 23χρονος που τραυματίστηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε κορωνοπάρτι μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όταν νεαρός, υπό την επήρεια αλκοόλ, έβαλε μπρος σκαπτικό μηχάνημα που βρήκε σε εργοτάξιο και τον παρέσυρε, τραυματίζοντας τον σοβαρά στο πόδι.