Έχει γραφτεί και θεωρείται δεδομένο από την πολιτική πιάτσα, ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετά την …εκπαραθύρωση του από το Μαξίμου, όπου έλυνε και έδεσε ως Υπ. Επικράτειας, ειδικά μετά την παραίτηση Δημητριάδη, θα κατευθυνόταν προς την Κομισιόν λαμβάνοντας ρόλο Επιτρόπου, αντικαθιστώντας τον Μαργαρίτη Σχοινά του οποίου η θητεία λήγει τον Μάιο του 2024!

Και στο μεσοδιάστημα, ο Γ. Γεραπετρίτης τοποθετήθηκε στη νέα κυβέρνηση ως Υπ. Εξωτερικών, όπου επί της ουσίας είναι διακοσμητικός, καθώς όλες τις αρμοδιότητες της έχει η αναπληρωτής υπουργός Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, πρώην πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον!

Ωστόσο νεότερες πληροφορίες θέλουν τα δεδομένα να αλλάζουν και να έχουν πλήρως διαφοροποιηθεί, καθώς πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα υποστηρίζουν ότι ο Γ. Γεραπετρίτης παρά τις αρχικές υποσχέσεις «κόπηκε» από τη θέση του Επιτρόπου της Κομισιόν όπου φημολογείται ότι ο πρωθυπουργός προορίζει τον νυν Υπ. Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου!!!

Βεβαίως κάτι τέτοιο ακούγεται πολύ παράξενο δεδομένου ότι ο Σταύρος Παπασταύρου εκτός από πολύ ικανός και αποτελεσματικός θεωρείται -και είναι – το πιο έμπιστο πρόσωπο του Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου, μαζί με τον Γιάννη Μπρατάκο!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα τοποθετηθεί στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας όπως επίσης ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Δημήτρης Τσίοδρας, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τρία πολύ έμπειρα στελέχη γύρω από τα ευρωπαϊκά δρώμενα, προκειμένου να δοθεί έμφαση στο ευρωπαϊκό στοιχείο με δύο πολιτικές προσωπικότητες που αποπνέουν τον απαιτούμενο για τις συγκεκριμένες εκλογές, ευρωπαϊκό αέρα!

Διαβάστε ακόμη: