Νέο επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στην υπόθεση της κατασκευής του σταθμού Μετρού στα Εξάρχεια, καθώς ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χάρης Δούκας ανέφερε σε ανάρτησή του ότι «ήδη κόβονται δένδρα στην πλατεία» – κάτι που διεψεύστηκε από την Αττικό Μετρό – ενώ μιλώντας στο protothema.gr είπε ότι δεν θεωρεί «σοβαρή» την μελέτη για την μεταφύτευση και φοβάται ότι θα υπάρξουν πολλές απώλειες δένδρων, που «είναι ακόμα και 100 ετών», όπως τόνισε.

Πάντως, στελέχη της Αττικό Μετρό διαβεβαιώνουν ότι τα δέντρα που πρόκειται να μεταφυτευτούν από Εξαρχεια είναι χαρουπιές, πεύκα, σοφόρες, ακακίες, μουριές, πλατάνια και μία ελιά. Υπολογίζεται ότι 90 θα μεταφυτευτούν σε φυτώριο του Δήμου αθηναίων και περί τα 5 θα κοπούν καθώς είναι ξερά και γηρασμένα. Σημειώνουν δε ότι σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες πρασίνου, προκειμένου να προχωρήσει το πρώτο στάδιο που είναι να γίνουν τα απαραίτητα κλαδέματα προκειμένου τα δέντρα να μπορούν στη συνέχεια να μεταφερθούν στα φυτώρια.

«Δεν κόπηκαν δέντρα», τόνιζαν εμφατικά τα ίδια στελέχη – προσέθεταν δε ότι υπολογίζεται πως οι εργασίες πρασίνου θα χρειαστούν 15 με 20 μέρες εάν δεν υπάρξει κλιμάκωση των αντιδράσεων από τους κατοίκους της περιοχής.

Η ανάρτηση Δούκα:

Σε συνομιλία που είχε το «Πρώτο Θέμα» με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο, ο κ. Δούκας επανέλαβε ότι είναι υπέρ του Μετρό. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι η μελέτη που έχει γίνει για την τύχη των δένδρων «δεν είναι σοβαρή» και δεν δίνει εγγυήσεις για την διάσωση και μεταφύτευσή τους σε μεταγενέστερο χρόνο στην περιοχή. «Μιλάμε για δένδρα 100 χρόνων, δεν είναι κάτι επουσιώδες, πρέπει να υπάρξει σοβαρή μελέτη για το θέμα», ανέφερε, ενώ είπε ότι έχει έλθει σε επαφή με γεωπόνους οι οποίοι του είπαν είναι εφικτό κάτι τέτοιο.

Τι έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Αναδημοσιεύοντας και σχολιάζοντας την ανάρτηση του νέου δημάρχου της Αθήνας (σ.σ. αναλαμβάνει καθήκοντα την Πρωτοχρονιά του 2024), ο κ. Γεωργιάδης έγραψε: «Ο @h_doukas έκανε αυτή την φαιδρή ανάρτηση σήμερα….πιστεύω ότι δεν είναι μακρυά η εποχή που οι Αθηναίοι θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ για την επιλογή τους και εύχομαι να βγω ψεύτης…πάντως το Metro πρέπει να ολοκληρωθεί θα είναι κρίμα να το σταματήσει ο νέος Δήμαρχος».

H ανάρτηση του Zhukov για τον Φάμελο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο λογαριασμός Georghy Zhukov ανέβασε στο twitter την εξής ανάρτηση:

Διαβάστε ακόμη: