Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε έντονη αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη, αναφορικά με τη στάση του ευρωβουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέλιου Κούλογλου, στις κατηγορίες που εξαπέλευσε κατά του Λιμενικού Σώματος ο Ιάσων Αποστολόπουλος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «πιο πολύ από τις ανοησίες του Ερντογάν, με ενόχλησε η εικόνα του Κούλογλου δίπλα στον Αποστολόπουλο, ο οποίος κατηγόρησε το λιμενικό σώμα ότι δολοφονεί, πνίγει και πετάει στη θάλασσα αθώους ανθρώπους. Το να λέει ο Ερντογάν κάτι κατά της Ελλάδος είναι αναμενόμενο. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να κρύβεται πίσω από διάφορες γραφικότητες», καλώντας τον κ. Σπίρτζη να πάρει θέση.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Σπίρτζης ανάφερε ότι ο κ. Κούλογλου είναι «ευγενής άνθρωπος» και δεν πρέπει να παρεξηγείται η στάση του.

Μάλιστα, σημείωσε ότι «υπάρχουν φήμες στα νησιά και καταγγελίες στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς για τη στάση της χώρας μας σε σχέση με κύματα μεταναστών από τη θάλασσα. Και πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει. Υπάρχουν κανονισμοί και συνθήκες για το πώς αντιμετωπίζεις κάποιον που έρχεται παράνομα στη χώρα. Η κυβέρνηση αντί να βγαίνει στην επίθεση, πρέπει να προσέχει γιατί το μόνο που μας έλειπε τώρα είναι μια καταδίκη από την Ευρώπη». 

Γεωργιάδης: Δε θα έχουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Αναφερόμενος στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ερωτηθείς αν η χώρα είναι προετοιμασμένη για το κακό σενάριο, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «θεωρώ απολύτως δεδομένο ότι δε θα έχουμε θερμό επεισόδιο και δε θα γίνει τίποτα άλλο πέρα από την επιθετική ρητορική της Τουρκίας. Η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρότερη από ό,τι δύο χρόνια πριν και η Τουρκία πολύ πιο αδύναμη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την εξωτερική του πολιτική έχει στριμώξει πολύ τον Ερντογάν και αυτό δεν του αρέσει».

Με τη σειρά του, ο κ. Σπίρτζης σχολιάζοντας το κρεσέντο της προκλητικότητας της Τουρκίας, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις δηλώσεις Ερντογάν επισημαίνοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει πολύ μεγάλο περιθώριο στην Τουρκία και δεν έχει πιέσει την Ε.Ε για κυρώσεις.

«Όταν έχουμε αυτές τις κυρώσεις στη Ρωσία, δε γίνεται η κυβέρνηση να μην επαναφέρει το θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας», κατέληξε.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δε θα υπάρξει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή και η γειτονική χώρα πιο αδύναμη.