Η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη είναι μόλις 28 ετών και είναι η σεφ του ελληνικού κοινοβουλίου εδώ και έναν χρόνο.

Μίλησε στη Χριστιάνα Κοχλατζή και στην κάμερα του Happy Day για όλα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες γύρω από το όνομά της, ενώ ξεκαθάρισε για τη συγγένεια με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η 28χρονη, πάντως, δεν νιώθει ότι έχει να κρύψει κάτι και σίγουρα το ότι κατέχει ένα τόσο σημαντικό πόστο δεν οφείλεται σε αυτή τη συγγένεια αλλά στις εξαιρετικές σπουδές της στην πιο διάσημη γαλλική σχολή μαγείρων, τη Le Monde, όπου οι συμμαθητές της την αποκαλούσαν model chef.

Πιο συγκεκριμένα, η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη θέλησε να ξεκαθαρίσει για τη μακρινή συγγένεια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Θέλω να ενημερώσω ότι αυτό με τη μακρινή συγγένεια ισχύει. Έχω πολύ μακρινή συγγένεια. Από εκεί και πέρα, το καφέ και το εστιατόριο της Βουλής ανήκουν σε ιδιώτη, δεν έχω κάποια σύμβαση με τη Βουλή, δεν πληρώνομαι από το ελληνικό Δημόσιο. Πληρώνομαι από ιδιώτη εργοδότη και δεν έχει καμία σχέση το όνομά μου με αυτό» είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Είναι μία μακρινή συγγένεια που είχε ο παππούς μου, αλλά κι εγώ κάπου το χάνω… Εσείς γνωρίζετε τα τριτοξάδερφα του παππού σας; Γιατί κι εγώ δεν τα γνωρίζω. Δεν έχω δει τον κ. Μητσοτάκη ποτέ από κοντά, δεν τον έχω σερβίρει».

Κωνσταντίνα Μητσοτάκη: Πώς έγινε η πρόσληψή της στη Βουλή

Στη συνέχεια, η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη περιέγραψε πώς έγινε η πρόσληψή της ως σεφ της Βουλής, ενώ επισήμανε: «Με ενόχλησε που έγραψαν ότι υπάρχουν τόσοι σεφ με αστέρια Μισελέν και πήραν εμένα…».

Την ενασχόληση με τη μαγειρική την οφείλει στους γονείς της και ειδικά στον πατέρα της, που την προέτρεψε να ασχοληθεί με αυτό στο οποίο ήταν καλή και αγαπούσε. Στα 18 μπήκε στη σχολή και παράλληλα εργαζόταν σε μικρά εστιατόρια μέσω αγγελιών.

Οι γονείς της εδώ και χρόνια ζουν στα Αραβικά Εμιράτα. Ο πατέρας της είναι πιλότος στην Πολεμική Αεροπορία και εργάζεται χρόνια εκεί. Ήταν επί σειρά ετών στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

Αν συνεργαζόταν με κάποιον chef που θαυμάζει, αυτός θα ήταν ο Βαγγέλης Δρίσκας.

Τα πιάτα της, που είναι must στη Βουλή, είναι η γαλλική φασολάδα, το κοτόπουλο γιακιτόρι και τα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ και τρούφα.

Στο εστιατόριο της Βουλής δε, γευματίζουν συχνά ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και ο Βασίλης Στίγκας και ο Δημήτρης Νατσιός.

Διαβάστε ακόμη: