Σε συμφωνία με τη Moderna για την επιτάχυνση των παραδόσεων του εμβολίου mRNA κατά του κορωνοϊού στα κράτη μέλη και ιδιαίτερα σε αυτά που έχουν βραχυπρόθεσμη ανάγκη, όπως η Γερμανία, ήρθε η Κομισιόν.

Η Moderna συμφώνησε να προβλέψει την παράδοση 10 εκατομμυρίων δόσεων μέσα στον Δεκέμβριο για τη Γερμανία. Αυτές οι δόσεις ισοδυναμούν με τον εμβολιασμό 20 εκατομμύρια πολιτών που λαμβάνουν αναμνηστική δόση – καθώς μόνο μισή δόση χρησιμοποιείται στην εν λόγω περίπτωση. Επίσης, το πρώτο τρίμηνο του 2022, η Moderna θα παραδώσει 25 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του 2022, δηλαδή 50 εκατομμύρια ενισχυτικές δόσεις.

Αντίστοιχη επιτάχυνση των παραδόσεων αναμένεται και για επιπλέον κράτη-μέλη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξασφαλίσει αρκετές δόσεις εμβολίων για να εμβολιάσει και να χορηγήσει αναμνηστικές δόσεις σε όλους τους Ευρωπαίους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Μέχρι σήμερα πάνω από 1 δισεκατομμύριο δόσεις έχουν παραδοθεί στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Αντιμέτωπη με την ταχεία αύξηση των λοιμώξεων λόγω της παραλλαγής «Όμικρον» και την ανάγκη να κλιμακωθεί ο εμβολιασμός, συμπεριλαμβανομένων των ενισχυτικών δόσεων, η Επιτροπή συνεργάζεται με τους παρασκευαστές εμβολίων για να επιταχύνει περαιτέρω την παράδοση δόσεων εμβολίων στα κράτη μέλη που χρειάζονται πρόσθετες δόσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.