Μέτρια κατανάλωση του ποτού επιβραδύνει ή αποτρέπει την εξέλιξη του καταρράκτη κι έτσι μειώνει τις πιθανότητες χειρουργικής αντιμετώπισής του.

Η χαμηλή έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ και κυρίως κρασιού μειώνει τον κίνδυνο επιδείνωσης του καταρράκτη και αποτρέπει τη χειρουργική αντιμετώπισή του, ισχυρίζεται νέα βρετανική μελέτη από το Πανεπιστήμιο UCL και την Οφθαλμολογική Κλινική Moorfields του Λονδίνου.

Δείτε πως επηρεάζει το έντερο και την υγεία το κόκκινο κρασί | Pronews

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα παρατήρησης που μελετά τη σχέση κατανάλωσης αλκοόλ και καταρράκτη, η οποία εκπονήθηκε για να ξεδιαλύνει το τοπίο των αντιφατικών συμπερασμάτων από παλαιότερες έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες η σχέση είναι ανύπαρκτη, αδύναμη ή και επικίνδυνη, με την υπερκατανάλωση αλκοόλ να αυξάνει τις πιθανότητες χειρουργείου για ασθενείς με την οφθαλμοπάθεια.

Τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο Ophthalmology της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας, διαπίστωσαν μια συσχέτιση δόσης-απόκρισης δηλαδή, όπως εξήγησε ο Δρ Anthony P Khawaja από το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου UCL και την Κλινική Moorfields, «οι πιθανότητες χειρουργικής αντιμετώπισης μειώνονταν όσο αυξανόταν η κατανάλωση αλκοόλ, στο πλαίσιο πάντα των ορίων που θέτουν οι επίσημες καταναλωτικές οδηγίες».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.