Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «δεν είναι ούτε ευχάριστες ούτε ευοίωνες οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ πρόσθεσε ότι πρόκειται για τα «απόνερα της διεύρυνσης που δεν έγινε ποτέ, κάτι που μας οδήγησε σε αυτούς τους τριγμούς και στην αποχώρηση ενός μεγάλου κομματιού του κόμματος».

Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι ως «μαθητευόμενος μάγος αντιμετωπίζει μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να διαχειριστεί».

Ερωτηθείς γιατί αποχώρησε ο ίδιος από το κόμμα, ο ευρωβουλευτής σημείωσε ότι οδηγήθηκε στην απόφαση βλέποντας «τον τρόπο που θέλει  ο πρόεδρος να λειτουργήσει το κόμμα, κάτι που δεν με εκφράζει καθόλου. Σέβομαι την απόφαση των μελών αλλά πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις και του κάθε πολιτικού».

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρωταγωνιστήσει ξανά, ο Πέτρος Κόκκαλης σχολίασε: «Δεν έχω εμπιστοσύνη στην πολιτική επάρκεια του νέου αρχηγού και στο πολιτικό κριτήριο που πορεύεται η πολιτική ομάδα» προσθέτοντας πως «θέλω το καλύτερο για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει προσφέρει πολλά».

Σχετικά με τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε ότι διατηρεί επαφή ενώ τόνισε ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος είναι «πολύ προβληματισμένος και δεν είναι χαρούμενος με όσα γίνονται» και συμπλήρωσε «ότι είναι μεγάλο κεφάλαιο της σύγχρονης αριστεράς και καλό είναι να είναι “παρών”»

Όσον αφορά τη δική του πολιτική πορεία, είπε ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με το πεδίο της κλιματικής αλλαγής σημειώνοντας ότι χθες για πρώτη φορά η θερμοκρασία του πλανήτη αυξήθηκε για πρώτη φορά κατά 2 βαθμούς Κελσίου.

«Ήρθε η ώρα να αναπτυχθεί ο χώρος που παλιά λέγαμε οικολογία και σήμερα κλιματική δράση και μέσα στις ευρωεκλογές θα έχουμε εξελίξεις για αυτόν τον χώρο. Θα ήθελα να είμαι υποψήφιος και επιθυμώ το σχήμα να εδραιωθεί και στις τοπικές εκλογές», ανάφερε ο Πέτρος Κόκκαλης, ενώ στην ερώτηση ποιος θα ηγηθεί του σχήματος, είπε ότι ακόμα γίνονται συζητήσεις.

Διαβάστε ακόμη: