search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Με κακοποιούσε και μου έλεγε με έχεις ανάγκη, δεν θα πεις τίποτα

Λεπτομέρειες από την καταγγελία του 19χρονου για ασέλγεια και κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος του από άτομο της «Κιβωτού του Κόσμου» έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας.

Κιβωτός του Κόσμου: «Με κακοποιούσε και μου έλεγε "Με έχεις ανάγκη, δεν θα πεις τίποτα"»

Λεπτομέρειες από την καταγγελία του 19χρονου για ασέλγεια και κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος του από άτομο της «Κιβωτού του Κόσμου» έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας. Σημειώνεται πως ο φάκελος της υπόθεσης έχει περάσει στα χέρια της εισαγγελίας Ανήλικων, που αναλαμβάνει την έρευνα.

Ο νεαρός είναι ένα από τρία παιδιά της δομής που καταγγέλλουν πως είχαν πέσει θύματα ασέλγειας από τον εν λόγω άνθρωπο, τον οποίον έχουν κατονομάσει στις Αρχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alpha, ο 19χρονος, στην κατάθεσή του, επεσήμανε πως το εν λόγω άτομο – που κρινόταν ως υπεράνω πάσης υποψίας, σύμφωνα με τον σταθμό – τον προσέγγισε όταν ήταν περίπου 16 ετών και άρχισε να ασελγεί σε βάρος του.

Κατά την καταγγελία ο εργαζόμενος της δομής τον απειλούσε και τον ανάγκαζε να κάνει ό,τι επιθυμεί. «Με είχε κάνει υποχείριό του και μου έλεγε: “Με έχεις ανάγκη και γι’ αυτό τον λόγο δεν θα κάνεις τίποτα και δεν θα πεις τίποτα”» φαίνεται ότι δήλωσε ο 19χρονος. Εξήγησε πως οι απειλές του αφορούσαν στο ότι στη δομή δεν διέμενε μόνο εκείνος αλλά και η μητέρα και ο μικρότερος αδελφός του, και θα κατέληγαν όλοι στο δρόμο.

Επίσης, ο καταγγελλόμενος φαίνεται ότι τον έπαιρνε μαζί του σε ταξίδια που έκανε σε δομές ανά τη χώρα και τον ανάγκαζε να τον συναντά στους ιδιωτικούς του χώρους.

Σύμφωνα, πάντα, με την ίδια πηγή, ο 19χρονος αποφάσισε να μιλήσει στις Αρχές γιατί δεν άντεχε άλλο την ασέλγεια και τον προσβλητικό και κακοποιητικό τρόπο που τον χειριζόταν.

Η αστυνομία αναμένεται να καλέσει και τα άλλα δύο αγόρια από τη δομή, που είναι ακόμα ανήλικα, για κατάθεση, ενώ κρίνεται βέβαιη η κλήτευση και του καταγγελλόμενου.

Τι λέει συγγενικό πρόσωπο του 19χρονου

Συγγενής του 19χρονου, μίλησε στο Mega, για τα όσα τού είχε εκμυστηρευτεί και τις ανησυχίες του.

«Ο μικρός, όταν μας το είπε, του είπαμε: “Τι κάθεσαι; Σήκω φύγε”. Λέει: “Θα διώξει τη μαμά από το σπίτι και τον (αδελφό) από τη δουλειά”. Του λέω: “Βρε, είσαι χαζός; Δε θα βρει δουλειά;”. “Και η μαμά;”. Τέλος πάντων, έφυγε το παιδάκι».

Συνεχίζοντας ο ίδιος εξήγησε πως η μητέρα δεν εκδιώχθηκε, άλλα έδιωξε τον αδελφό του από τη δουλειά, όταν ο 19χρονος έφυγε από τη δομή.

«Τώρα που είχε πάει στην Αθήνα για να πάρει το χαρτί για να πάει στον στρατό, ένα από τα πρωτοπαλίκαρά του, ας το πω έτσι, τον βρήκε στον δρόμο τον μικρό και τον χτύπησε. Τον φοβάται το παιδί. Να φανταστείτε έφυγε, δεν του έδιναν την ταυτότητά του, το βιβλιάριο του γιατρού» είπε σε άλλο σημείο.

«Όταν έφυγε ο μικρός, έφυγε όπως ήταν, με το παντελόνι του και με το μπλουζάκι του και του λέω: “Βρε παιδί μου γιατί δεν πας να πάρεις τα ρούχα σου;”. Λέει: “Αποκλείεται, δε θα μου τα δώσουν, εδώ δεν μου έδωσαν την ταυτότητά μου και τον σταυρό μου τον βαφτιστικό”».

«Δεν ήθελε να πάει, φοβόταν. Εμείς του λέγαμε να πάει, δεν ήθελε, φοβόταν» κατέληξε.

Κιβωτός του Κόσμου: Τι λέει ο πατέρας Αντώνιος μετά τις καταγγελίες

Ο πάτερ Αντώνιος της Κιβωτού του Κόσμου, μίλησε για πρώτη φορά μετά τις καταγγελίες για τις κακοποιήσεις παιδιών στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

«Είναι πάρα πολύ λυπηρό, εμείς που κάνουμε αυτή τη δουλειά, αυτά τα παιδιά δεν πρόκειται να συγχωρέσουν ότι εμείς είμαστε στη ζωή τους και όχι οι γονείς τους. Προφανώς εννοείται… λέτε να το ξέραμε και να μιλούσαμε τώρα έτσι;», είπε μιλώντας στον Alpha.

«Δεν ξέρετε σε ποιον αναφέρεται;» ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και απάντησε: «Στον Κολωνό μαζί με τους παιδαγωγούς είναι 30 άτομα. Μιλήσαμε, τους μαζέψαμε και υποπτευόμαστε κι εμείς κάποια περιστατικά. Εννοείται ότι μεταξύ μας συζητήσαμε και καθίσαμε όλοι μαζί. Δεν έχει συμβεί κάτι».