Σας είχαμε ενημερώσει πως ο Αλέξης Τσίπρας, κάτω και από τις διαμαρτυρίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις πιέσεις που δεχόταν από την κυβέρνηση, είχε αποφασίσει να αντιμετωπίσει το θέμα του Παύλου Πολάκη.

Στη συνεδρίαση του «πρωινού καφέ» (του λεγόμενου και Πολιτικού Κέντρου), με θέμα τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τον εμβολιασμό, κάλεσε και τον «αψύ Σφακιανό», επικαλούμενος την ιδιότητα που είχε ως πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ο Παύλος Πολάκης δέχτηκε επίθεση από τα περισσότερα μέλη του Πολιτικού Κέντρου ότι νοθεύει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τους εμβολιασμούς και δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να φέρνει σε δύσκολη θέση την Κουμουνδούρου.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι ότι στη συνεδρίαση δεν τον υπερασπίστηκαν από τις επιθέσεις ούτε στελέχη με τα οποία διατηρεί στενές πολιτικές σχέσεις, όπως π.χ. ο Νίκος Παππάς!

Ο Αλέξης Τσίπρας, με τη σειρά του, εμμέσως πλην σαφώς εγκάλεσε τον Παύλο Πολάκη, ενώ στη συνεδρίαση εφευρέθηκε τελικά μια «σολομώντεια λύση»: Ο Παύλος Πολάκης δεσμεύτηκε ότι δεν θα διαφοροποιείται δημοσίως από τον ΣΥΡΙΖΑ για τους εμβολιασμούς, όποτε όμως τοποθετείται θα αναφέρει ρητά πως πρόκειται για… αυστηρά προσωπική του θέση, με την οποία δεν έχει καμμιά απολύτως σχέση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες ο πρόεδρος του κόμματος έβγαλε «κίτρινη κάρτα» στον Παύλο Πολάκη, πλην όμως το ερώτημα είναι τι θα πράξει εάν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας διαφοροποιηθεί εκ νέου: Θα βγάλει τη… δεύτερη «κίτρινη κάρτα» από το τσεπάκι του, δηλαδή την «κόκκινη», θέτοντάς τον εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή θα επιδείξει αδυναμία;

Οι απαντήσεις… σύντομα. Ο Παύλος Πολάκης πολύ δύσκολα θα μπει στο… μαντρί!