Αποσμητικό χώρου και όχι καυστικό υγρό ήταν αυτό που δέχθηκε στο πρόσωπο 18χρονη κοπέλα το βράδυ της Πέμπτης στην Κίσσαμο Χανίων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η επίθεση προκάλεσε αίσθηση καθώς συνέβη μετά το πρόσφατο περιστατικό στον Πειραιά ενώ είναι σε εξέλιξη η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Ηδη συνελήφθη ο δράστης ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και παρέδωσε στους αστυνομικούς το μπουκάλι με το αποσμητικό που χρησιμοποίησε.

Η περιγραφή της 18χρονης για την επίθεση με το αποσμητικό χώρου

Πρόκειται για έναν 56χρονο ο οποίος συνελήφθη γύρω στις 22.00 και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ψυχολογικά προβλήματα. Για αυτό με εντολή εισαγγελέα οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο Χανίων.

«Εγώ περπατούσα, ήμουν μόνη μου, ήμουν στο πεζοδρόμιο και πέρασα από το σπίτι αυτουνού και αυτός με ψέκασε, δεν ξέρω με τι με ψέκασε. Φώναζα, πονούσα, πήγα στη μέση του δρόμου γιατί έχανα τις αισθήσεις μου δηλαδή και δεν ήξερα πού πήγαινα. Μετά αυτός ξαναβγαίνει προς τον δρόμο και κοιτάει σιγά σιγά για να μην τον δω εγώ», εξηγεί στον ΑΝΤ1.

Και προσθέτει: «Η όρασή μου είναι μισή. Από εκεί που τα μάτια μου ήταν καλά, ούτε γυαλιά, ούτε φακοί, τίποτα, τώρα έχω θέμα με την όραση, δεν ξέρω για πόσο καιρό θα είναι, δεν έχω ιδέα».

Το χρονικό της επίθεσης

Ο 56χρονος εμφανίστηκε μπροστά στην 18χρονη κοπέλα, η οποία περπατούσε στον δρόμο και την ψέκασε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει πρόβλημα στα μάτια.

Το κορίτσι άρχισε να φωνάζει ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Η 18χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου έγινε καθαρισμός στα μάτια της και πήρε εξιτήριο με την προϋπόθεση να επανέλθει σε συγκεκριμένο χρόνο για να γίνει ένας δεύτερος καθαρισμός προκειμένου να μην έχει κάποιο πρόβλημα.

Μετά την έξοδό της από το νοσοκομείο κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και ύστερα από έρευνες εντοπίστηκε ο δράστης και συνελήφθη.