Μία κινηματογραφική καταδίωξη σημειώθηκε στον Βύρωνα και στη Λεωφόρο Καρέα τα ξημερώματα της Πέμπτης μεταξύ ληστών και αστυνομικών.

Άνδρες της Άμεσης Δράσης κατάφεραν μετά από καταδίωξη να συλλάβουν δυο ληστές που είχαν κλέψει ένα ολόκληρο χρηματοκιβώτιο μαζί με ένα τζιπ από μια μάντρα.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσα από ανάρτησή του στο Facebook αστυνομικός της άμεσης δράσης και συνδικαλιστής Χρήστος Μπαλάσκας απονέμοντας τα εύσημα στους συναδέλφους του.

Στην ανάρτησή του σημειώνει:

«Περιπετειώδης καταδίωξη διαρρηκτών χθές το βράδυ για την άμεση δράση. Η ώρα ήταν 03:15 όταν το Α 4-1 περιπολικό της Γ αλλαγής της άμεσης δράσης έλαβε σήμα για διάρρηξη σε μάντρα αυτοκινήτων επι της Λ.Καρέα στον Βύρωνα. Τάχιστα οι αμεσοδρασίτες προσέγγισαν στο σημείο και σε μικρή απόσταση είδεν ένα BMW τζίπ να φεύγει.

Σε συνεννόηση με τον εκφωνητή άρχισαν την καταδίωξη. Το όχημα το οποίο μόλις είχε κλαπεί ανέπτυξε ταχύτητα, πλήν όμως ο έμπειρος αρχιφύλακας και οδηγός του περιπολικού δεν άφησε περιθώρια στους κλέφτες να χαθούν απο το οπτικό του πεδίο. Ταυτόχρονα στην καταδίωξη μπήκε και το Α 2-1/Γ περιπολικό της Α.Δ. μαζί με το Α 4-1/Γ.

Το κλεμμένο όχημα κατέβηκε την Κατεχάκη μπήκε Μεσσογείων, Παππαδά και φάνηκε ότι δεν θα σταματούσε με τίποτα. Στην καταδίωξη μπήκαν και πολλές ομάδες ΔΙ.ΑΣ. καθώς και πολλά περιπολικά. Τελικά το BMW στο τέρμα της οδού Δάφνης στο Π.Ψυχικό, έσπασε την μπάρα εισόδου στο παλιό λατομείο και μπήκε μέσα. Εκεί εγκατέλειψαν οι δράστες το όχημα και προσπάθησαν να ξεφύγουν πεζοί. Μετά απο λίγο οι δύο δράστες (Αλβανοί) συνελήφθησαν.

Ο ένας απο το Α 3-5/Γ αλλαγής με την ενίσχυση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δ 119-5, και ο άλλος απο τη ομάδα ΔΙ.ΑΣ. 204-3. Στο κλεμμένο όχημα βρέθηκε και το χρηματοκιβώτιο το οποίο είχαν κλέψει απο την μάντρα αυτοκινήτων, καθώς και τα διαρρηκτικά εργαλεία. Απο αυτό προφανώς θα εξαρθρωθεί συμμορία που κλέβει χρηματοκιβώτια.

Συγχαρητήρια στους αμεσοδρασίτες για ακόμα μία φορά. Η συνεργασία περιπολικών δικυκλιστών και εκφωνητή, ήταν για μία φορά ακόμα καταλυτική. ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ. όνομα και πράγμα. ΕΥΓΕ συνδελφοι!! Πρέπει να σημειώσω ότι σχεδόν απο τη αρχή μέχρι και το τέλος της καταδίωξης ενεπλάκησαν και ο Ζ-225 με τον Ζ-274 Άξιοι».