Οι γίγαντες των τηλεπικοινωνιών Huawei, των μπαταριών CATL και της αυτοκίνησης Changan ίδρυσαν τη νέα αυτοκινητοβιομηχανία Avatr Technology – σηματοδοτώντας τη μεγάλη είσοδο της Huawei στην αυτοκίνηση.

Η εταιρεία Avatr είναι, στην ουσία, ένας μετασχηματισμός της εταιρείας Changan Nio New Energy Automotive Technology, που είχε προκύψει από τη συνεργασία των Changan και Nio. Πρόσφατα η Changan απέκτησε το συντριπτικό μερίδιο της εταιρείας, 95,8%, και προχώρησε έπειτα στη συνεργασία με τις Huawei και CALT που γέννησαν την Avatr.

Το πρώτο μοντέλο της νέας εταιρείας θα είναι το Avatr 11, ένα φουτουριστικό ηλεκτρικό SUV, που φυσικά θα έχει λογισμικό και όλες τις ψηφιακές τεχνολογίες από τη Huawei, καθώς βέβαια και τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου της κολοσσιαίας CATL.

Χαρακτηριστικά στο σχεδιασμό του Avatr 11 είναι τα λεπτά εμπρός φωτιστικά του σώματα, πάνω από τα τοξοειδή LED που περικλύουν τις άκρες του προφυλακτήρα. Κι ακόμη, χαρακτηριστική είναι και η κλίση της οροφής και της πίσω κολόνας που δίνει στο κινεζικό SUV της σπορτίφ του σιλουέτα, καθώς και οι «χωνευτές» χειρολαβές των θυρών.

Εξίσου εντυπωσιακό, το πίσω μέρος διαθέτει μια LED γραμμή σε όλο το πλάτος της ουράς, καθώς και πρωτόγνωρα μικρό τζάμι της πίσω πόρτας, το οποίο μάλιστα είναι τοποθετημένο κάθετα και αφήνει πίσω του μια αρκετά μεγάλη επίπεδη επιφάνεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες τεχνικές πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, το Avatr 11 θα έχει μπαταρία ικανή να του εξασφαλίζει αυτονομία 700 χιλιομέτρων, αλλά και ηλεκτροκινητήρα που θα κάνει εφικτή την επιτάχυνση 0-100 km/h σε χρόνο μικρότερο των 4 δευτερολέπτων.