Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν την ημέρα των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής θα είναι αυστηρά, για την προστασία της δημόσιας υγείας, στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Τα υγειονομικά μέτρα που θα εφαρμοστούν στα εκλογικά κέντρα του ΚΙΝΑΛ

Ειδικότερα, η Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) ανακοίνωσε τα εξής:

Η ΕΔΕΚΑΠ ενημερώνει ότι κατά την ημέρα των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου και αν απαιτηθεί και της 12ης Δεκεμβρίου.

  • Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο Υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου καθώς και οι Εκπρόσωποι των Υποψηφίων, όσοι δηλαδή θα είναι συνεχώς εντός του Εκλογικού Τμήματος, θα έχουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου 6μήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου. Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ο έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών στους ανωτέρω θα γίνεται από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και ο ίδιος θα επιδεικνύει το δικό του στα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.
  • Οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας-ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικού. Υποχρεωτικά κατά την αναμονή τους εκτός του κέντρου θα κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.
  • Για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος παραμονής των ψηφοφόρων εντός του εκλογικού τμήματος, κάνουμε ισχυρή σύσταση σε όλους τους ψηφοφόρους να έχουν κατεβάσει, εκτυπώσει και συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής Μέλους ή Φίλου από την ιστοσελίδα (site) του Κινήματος Αλλαγής.

Απόψε στις 10 μ.μ. το προεκλογικό debate των υποψηφίων εκτός του Παπανδρέου

Στις 10 το βράδυ είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί, στην ΕΡΤ, το προεκλογικό debate των 5 υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Γιώργος Παπανδρέου διαφώνησε με το μοντέλο, τους όρους και το περιεχόμενο της τηλεμαχίας και λίγο πριν τη διεξαγωγή του θα έχει ανοικτή συζήτηση- debate με νέους στο κέντρο της Αθήνας, ενώ νωρίτερα το απόγευμα θα μιλήσει στην Αργυρούπολη.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Χρηστίδης, πρόκειται να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, Γιώργου Κουβαρά (ACTION24), Παύλου Τσίμα (ΣΚΑΪ), και Τάσου Παππά (ΕΦΣΥΝ).

Τον συντονισμό της τηλεμαχίας θα έχει η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, Αντριάνα Παρασκευόπουλου.