Δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα οι πιέσεις που δέχτηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την ενεργοποίηση στο ΚΙΝΑΛ των παραγόντων του εκσυγχρονιστικού μπλοκ.

Αντίθετα έχει θέσει σε καθεστώς πολιτικής καραντίνας τους, Βενιζέλο, Διαμαντοπούλου και Φλωρίδη.

Όπως πληροφορούμαι εγκύρως σε επικοινωνία όπου είχε πρόσφατα μαζί τους, τους ζήτησε να μην προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις για ζητήματα που αφορούν το ΠΑΣΟΚ, γιατί προκαλούν τα αντανακλαστικά του κόσμου της Δημοκρατικής Παράταξης.

Άλλωστε η Διαμαντοπούλου και ο Φλωρίδης είναι τοξικοί και εξαιτίας της σχέσης που είχαν διαμορφώσει με την κυβέρνηση, η οποία είχε άδοξο τέλος γιατί ο Κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να τους αξιοποιήσει σε υπουργικές θέσεις.

Η επιρροή των αστέρων του εκσυγχρονισμού στην κοινωνία είναι ανύπαρκτη σύμφωνα με μέτρηση που διενεργήθηκε πρόσφατα για λογαριασμό πολιτικού κόμματος και οποιαδήποτε εμπλοκή τους με το ΠΑΣΟΚ θα προκαλούσε επικίνδυνες παρενέργειες και θα ανέκοπτε τη δυναμική που εμφανίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Προβληματισμός επικρατεί στο ΚΙΝΑΛ και για το ενδεχόμενο αξιοποίησης του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τη Χαριλάου Τρικούπη.

Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στο Radar, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει απορρίψει το δόγμα της διπλής διεύρυνσης και έχει επιλέξει να αναθέσει τους κρίσιμους ρόλους σε σαραντάρηδες και τριαντάρηδες, με εξαίρεση τον Νίκο Χριστοδουλάκη ο οποίος θα αναλάβει έναν ειδικό ρόλο σε θέματα οικονομικής φύσης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, για να έχεις ρόλο στο ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να διαθέτεις μαύρα μαλλιά.