Το Κίνημα Αλλαγής ζητάει εμμέσως πλην σαφώς από τον πρωθυπουργό να απομακρύνει τον βουλευτή, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, από τη Κ.Ο της ΝΔ.

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι

«η παραμονή του βουλευτή Μπογδάνου στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα σημάνει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως οι ιδέες και οι πρακτικές του είναι ανεκτές» και προσθέτει: «Η ευθύνη ανήκει πλέον στον κ. Μητσοτάκη».

Επίσης το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει άθλια, θρασύδειλη και ακροδεξιά πράξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό τη δημοσιοποίηση ονομάτων αλλοδαπών μαθητών νηπιαγωγείου από κυβερνητικό βουλευτή.

Το δημοσίευμα

Σάλο έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας MeaCulpa.gr με τη λίστα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας, το οποίο στοχοποιούσε αλλοδαπούς μαθητές.

Ο εν λόγω κατάλογος αποσύρθηκε μετά τις αντιδράσεις, ωστόσο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε κάνει retweet το εν λόγω δημοσίευμα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητά την παραίτησή του.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναγνώρισε το λάθος μετά τις σφοδρές αντιδράσεις. Σημειώνεται ότι μέχρι το 2019 ήταν ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας.

«Χθες έγινε ένα λάθος, που διορθώθηκε και υπήρξε απολογία. Το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό. Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα RT που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει.Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

Τη διαγραφή Μπογδάνου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Να διαγράψει τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο καλεί τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ανάρτηση στην ιστοσελίδα meaculpa.gr, η οποία φέρεται να δημοσίευσε ονόματα μαθητών και δασκάλας νηπιαγωγείου των Αθηνών, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αναδείξει το δημογραφικό και μεταναστευτικό πρόβλημα στην πόλη.

ΚΚΕ: Εξελίσσεται σε κατ’επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ

Κατ’επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ χαρακτηρίζει τον βουλευτή της ΝΔ, Κ. Μπογδάνο το ΚΚΕ με αφορμή την αναπαραγωγή από τον βουλευτή της ΝΔ δημοσιεύματος ιστοσελίδας, στην οποία αναρτήθηκε κατάλογος ονομάτων τμήματος νηπιαγωγείου στο κέντρο της Αθήνας, όπου από τα 20 νήπια, τα 2 έχουν ελληνικά επώνυμα.

Διαγραφή Μπογδάνου ζητά και το ΜέΡΑ 25

Τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνο καταγγέλει το ΜέΡΑ25 σημειώνοντας ότι «ανάρτηση της σελίδας mea culpa, της οποία μέχρι πρότινος ήταν ιδιοκτήτης, με την ιδιοκτησία πλέον να ανήκει στη γυναίκα του, έκανε ο Κυβερνητικός Βουλευτής κ. Μπογδάνος αναπαράγοντας φρικιαστικά, χρυσαυγήτικα δημοσιεύματα». Όπως προσθέτει, «ο Κυβερνητικός Βουλευτής αναπαρήγαγε τρισάθλιο δημοσίευμα της μέχρι πρότινος ιστοσελίδας του με τίτλο: “σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας”, το οποίο καταδείκνυε πληθώρα ονομάτων χωρίς ελληνική ρίζα».