Ένας άνδρας συνελήφθη στην Κίνα επιχειρώντας να περάσει λαθραία στη χώρα περισσότερα από 100 ζωντανά φίδια τα οποία κουβαλούσε στις τσέπες του παντελονιού του, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Κατά τη διάρκεια ελέγχου, τελωνειακοί εντόπισαν έξι σάκους (…) σφραγισμένους με κολλητική ταινία στις τσέπες του παντελονιού» αυτού του ατόμου, τόνισαν χθες οι κινεζικές τελωνειακές αρχές, χωρίς να διευκρινίσουν πότε συνέβη το περιστατικό αυτό.

Δείτε βίντεο:

«Κάθε ένας σάκος περιείχε ζωντανά φίδια όλων των ειδών, μεγεθών και χρωμάτων», ανέφεραν. Τελωνειακοί κατέσχεσαν 104 ερπετά πέντε ειδών, συμπεριλαμβανομένων φιδιών του Τέξας, ανέφερε το δελτίο Τύπου του Τελωνείου.

Σε ένα βίντεο της κατάσχεσης φαίνονται δύο τελωνειακοί να εξετάζουν διαφανείς πλαστικές σακούλες, στις οποίες κινούνται κόκκινα και λευκά φίδια. Το εν λόγω άτομο συνελήφθη «πρόσφατα» σε συνοριακό πέρασμα μεταξύ της ηπειρωτικής Κίνας και της ημιαυτόνομης επικράτειας του Χονγκ Κονγκ.

Η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους εμπορίας ζώων στον κόσμο, με τις αρχές να έχουν λάβει σημαντικά μέτρα τα τελευταία χρόνια για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου.

Διαβάστε ακόμη