Οι τιμές των νέων κατοικιών στην Κίνα μειώθηκαν για τον μήνα Ιούλιο με μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι ετών, καθώς οι αγοραστές κατοικιών έχασαν την εμπιστοσύνη τους στην αγορά ακινήτων εξαιτίας πολλών παραγόντων όπως η πτώση των πωλήσεων για πάνω από ένα χρόνο, το “πάγωμα” των έργων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κινέζοι developers.

Οι μέσες τιμές νεόδμητων κατοικιών σε 70 μεγάλες πόλεις της χώρας τον Ιούλιο μειώθηκαν κατά 1,67%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, μετά από πτώση 1,29% τον Ιούνιο, σύμφωνα με υπολογισμούς της Wall Street Journal με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Αρχή της Κίνας.

Που αυξήθηκαν οι τιμές

Εν τω μεταξύ, μια ακόμη κινεζική πόλη ανέφερε ανάπτυξη από ένα χρόνο πριν. Οι τιμές των νέων κατοικιών αυξήθηκαν σε 22 από τις 70 πόλεις τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με 21 πόλεις τον Ιούνιο. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι μέσες τιμές των νέων κατοικιών μειώθηκαν για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα. Οι τιμές μειώθηκαν 0,11% τον Ιούλιο, μετά την πτώση 0,10% τον Ιούνιο, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.

Οι τιμές των κατοικιών σε πόλεις δεύτερης και τρίτης κατηγορίας παρουσίασαν πτωτική τάση τον Ιούλιο σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, δήλωσε ο Sheng Guoqing, αναλυτής στο γραφείο στατιστικών.

Λιγότερες πόλεις ανέφεραν ανάπτυξη από τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, σύμωνα με τα στοιχεία 30 από τις 70 πόλεις κατέγραψαν αύξηση των τιμών των κατοικιών σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο, από 31 πόλεις τον Ιούνιο.