Οι πωλήσεις των σιτηρών που τελούν υπό την κεντρική διαχείριση του Πεκίνου υπερδιπλασιάστικαν το 2020, σε σύγκριση με το 2019, μετά τις προσπάθειες της Κίνας για τη διασφάλιση των αποθεμάτων, σύμφωνα με τον αρμόδιο φορέα διαχείρισης (CGRG).

Συνολικά, 105 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών κεντρικής διαχείρισης πωλήθηκαν τον προηγούμενο χρόνο, καταγράφοντας το δεύτερο-υψηλότερο ρεκόρ πωλήσεων, όπως δείχνουν τα στοιχεία του CGRG.

Πρόκειται για ποσότητες σιτηρών που προέρχονται από τα κεντρικά αποθέματα της Κίνας και διατίθενται στην αγορά, ώστε να αυξηθεί η τροφοδοσία της, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο, από τις αρμόδιες αρχές.

Πέρα από τη διασφάλιση τροφοδοσίας της αγοράς, οι κινεζικές αρχές ξεπέρασαν τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19, ενώ υιοθέτησαν την εφαρμογή μέτρων, όπως, η παράταση της περιόδου της αγοράς σιτηρών, με στόχο την προστασία των συμφερόντων των καλλιεργητών, πρόσθεσε το CGRG.

Παρά τις σοβαρές συνέπειες της πανδημίας, η Κίνα είχε μεγάλη σοδειά το 2020, για 17η συνεχόμενη χρονιά, με την παραγωγή σιτηρών να φτάνει κοντά στα 670 δισεκατομμύρια κιλά, με ετήσια αύξηση 0,9%.