Σε περισσότερα από 7 εκατομμύρια ανέρχονταν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού σε μία μέρα κοντά στην 22α Δεκεμβρίου στην Κίνα και σε πάνω από 4.000, οι θάνατοι από τον πανδημικό ιό την 4η Ιανουαρίου, κατά την κορύφωση του «κύματος» στη χώρα, σύμφωνα με σημερινή (25/01) ανακοίνωση του κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Αυτά τα στοιχεία, τα οποία δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Κέντρου, κοινοποιούνται μετά την πρόσφατη τοποθέτηση εξέχοντος κυβερνητικού επιστήμονα ότι το 80% του πληθυσμού των 1.4 δισεκατομμυρίων κατοίκων της Κίνας έχει ήδη μολυνθεί, γεγονός το οποίο απομακρύνει την πιθανότητα μεγάλης «αναζωπύρωσης» της νόσου κατά τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες.

«Περίπου την 22α Δεκεμβρίου 2022, ο αριθμός όσων μολύνθηκαν και εκείνος των επισκέψεων εμπύρετων εξωτερικών ασθενών έφθασε στην κορύφωσή του», ανέφερε το Κέντρο, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων «να ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια την ημέρα και τον αριθμό των επισκέψεων εμπύρετων εξωτερικών ασθενών, να κορυφώνεται στα 2.867 εκατομμύρια».

Σχεδόν 60.000 ασθενείς με κορωνοϊό απεβίωσαν στο νοσοκομείο έως τη 12η Ιανουαρίου, σχεδόν έναν μήνα μετά τον τερματισμό της αυστηρής πολιτικής της Κίνας για «μηδενική COVID–19», σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτός ο αριθμός πιθανώς υπολείπεται σε μεγάλο βαθμό από τον πραγματικό αντίκτυπο της νόσου στη χώρα, καθώς αποκλείει εκείνους που πεθαίνουν στο σπίτι και επειδή πολλοί ιατροί ισχυρίσθηκαν ότι αποθαρρύνονται να αναφέρουν τον COVID–19 ως αιτία θανάτου.

Διαβάστε ακόμη: