Οι κινεζικές επιχειρήσεις καταγράφουν δυναμική ανάκαμψη των εσόδων από τις πωλήσεις τους. Αυτή η τάση, καταγράφεται από τις αρχές του τρέχοντος έτους και αποτελεί την πιο πρόσφατη ένδειξη για τη βελτίωση της κατάστασης της κινεζικής οικονομίας.

Ο Γουάνγκ Τζουν, επικεφαλής της Υπηρεσίας Κρατικής Φορολογίας της Κίνας ανέφερε στη διάρκεια χθεσινής (06/04) συνέντευξης Τύπου ότι τα μεικτά έσοδα των επιχειρήσεων σε όλη την Κίνα κατέγραψαν ετήσια αύξηση 4.7% στο α’ τρίμηνο του 2023, ενώ, αυτή η αύξηση καταγράφεται στο 6.2% σε σύγκριση με το δ’ τρίμηνο του 2022.

Κίνα: Αύξηση κατά 5.8% στην παραγωγή ακατέργαστου άνθρακα το α’ δίμηνο του 2023

Η Κίνα παρήγαγε 730 εκατομμύρια τόνους ακατέργαστου άνθρακα κατά το α’ δίμηνο του 2023, με ετήσια αύξηση της τάξεως του 5.8%, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής (NBS).

Αυτό τo ποσοστό είναι αυξημένο κατά 3.4% σε σύγκριση με την παραγωγή ακατέργαστου άνθρακα τον Δεκέμβριο του 2022, όπως τόνισε το NBS. Οι εισαγωγές άνθρακα στην Κίνα κατεγράφησαν στα 60.64 εκατομμύρια τόνους, κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο. Το περασμένο έτος, η Κίνα εισήγαγε 290 εκατομμύρια τόνους άνθρακα.

Διαβάστε ακόμη: