Η φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly γνωστοποίησε, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα Παρασκευή, ότι το φάρμακο για την απώλεια βάρους με τη δρστική ουσία τιρεζεπατίδη, έλαβε έγκριση από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, εντείνοντας περαιτέρω τον ανταγωνισμό με τη δανέζικη αντίπαλό της Novo Nordisk στη βασική ασιατική αγορά.

Οι μετοχές της φαρμακοβιομηχανίας σημείωσαν αύξηση 1,6% στα 862,39 δολάρια στις μεσημεριανές συναλλαγές.

Το φάρμακο της Novo για την απώλεια βάρους Wegovy κέρδισε έγκριση από την Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και τη χώρα που εκτιμάται ότι διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό υπέρβαρων ή παχύσαρκων ανθρώπων, τον Ιούνιο, σε μια κίνηση που εκτίναξε την τιμή της μετοχής της στα ύψη.

Εκπρόσωπος της Eli Lilly δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό σχετικά με το πότε θα αρχίσουν οι πωλήσεις του δικού της φαρμάκου στην Κίνα ή πόσες δόσεις θα προμηθεύονται. Η τιρζεπατίδη είναι το δραστικό συστατικό στο φάρμακο της αμερικανικής εταιρείας για τον διαβήτη Mounjaro, που επίσης έχει εγκριθεί στην Κίνα, και στο φάρμακο για την απώλεια βάρους Zepbound.

Η Eli Lilly και η Novo Nordisk αγωνίζονται να αυξήσουν την παραγωγή σε μια αγορά απώλειας βάρους που εκτιμάται ότι θα φτάσει τουλάχιστον τα 100 δισ. δολάρια παγκοσμίως μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Οι θεραπείες παχυσαρκίας και των δύο εταιρειών ανήκουν σε μια κατηγορία φαρμάκων που αναπτύχθηκαν αρχικά για τον διαβήτη και είναι γνωστοί ως GLP-1 αγωνιστές.

Τα φάρμακα GLP-1 έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν τους ασθενείς να χάσουν κατά μέσο όρο έως και 20% του βάρους τους, τροφοδοτώντας μια άνευ προηγουμένου ζήτηση από τους καταναλωτές.

Διαβάστε ακόμη: