Η κινεζική ρυθμιστική αρχή για την αγορά κάλεσε την Παρασκευή μεγάλες εταιρείες διαδικτυακών πλατφορμών, ζητώντας τους να συμμορφωθούν με τους νόμους και τους κανονισμούς και να περιορίσουν τις πρακτικές προωθητικών ενεργειών, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η Κρατική Διοίκηση για τη Ρύθμιση της Αγοράς (State Administration for Market Regulation) κάλεσε εταιρείες, μεταξύ άλλων, τις Alibaba, Douyin και Meituan και τους ζήτησε να εξαλείψουν κάθε μορφή του λεγόμενου ανταγωνισμού «τύπου involution», σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε το Σάββατο στον επίσημο λογαριασμό της υπηρεσίας στο WeChat.
Ο όρος «involution-style» ανταγωνισμός, που προέρχεται από κινεζική λέξη, περιγράφει μια κούρσα που σπαταλά πόρους χωρίς να βελτιώνει την παραγωγικότητα και συχνά διαβρώνει την κερδοφορία.
Μεταξύ των εταιρειών που κλήθηκαν στη συνάντηση ήταν επίσης οι Baidu, Tencent, JD.com και Taobao Flash Sales.
Διαβάστε ακόμη:
- «Πανηγύριζε με την κούπα του Ολυμπιακού» – Οι φωτογραφίες του Ηλιόπουλου από τη φιέστα του 2012
- Το «αραβούργημα» με τις μεγάλες ταμπέλες του Ιατρικού στο «Δαχτυλίδι» στο οικόπεδο του ΤΕΕ
- Οι 9 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για κάθε τύπο ταξιδιώτη από το Conde Nast Traveller
- Στουρνάρας σε Τσίπρα: Με κατηγορεί εκείνος που δεν μιλάει για τα capital control και τις κλειστές τράπεζες