Σε ποσοστό 5,4% αυξήθηκαν οι Κινεζικές λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο σε ετήσια βάση καταγράφοντας την ταχύτερη άνοδο από την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

Μάλιστα, τα στοιχεία ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών του Reuters που έκαναν λόγο για 3,5%.

Μεταξύ των ενθαρρυντικών στοιχείων, ήταν η άνοδος των πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων που βοήθησαν σε σύγκριση με τη χαμηλή ανάπτυξη τον περασμένο Αύγουστο, επεσήμανε ο Hao Zhou, επικεφαλής οικονομολόγος της Guotai Junan International. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,5% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο του 2021.

Φέτος, οι πωλήσεις τροφίμων ανέκαμψαν από την ύφεση που προκλήθηκε από τον Covid και αυξήθηκαν κατά 8,4% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις αυτοκινήτων και τροφίμων αυξήθηκαν επίσης σημαντικά. Αυτό βοήθησε τις λιανικές πωλήσεις για το έτος έως τον Αύγουστο να αυξηθούν κατά 0,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Τα καλλυντικά και τα έπιπλα σπιτιού ήταν από τις λίγες κατηγορίες που παρουσίασαν πτώση πωλήσεων στην Κίνα το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Σημειώνεται, τέλος, οι διαδικτυακές πωλήσεις φυσικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 12,8% τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ταχύτερα από την αύξηση 10,1% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CNBC επίσημων στοιχείων.

Βιομηχανική παραγωγή

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 4,2% τον Αύγουστο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ξεπερνώντας την αύξηση 3,8% που εκτιμούσαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters. Οι επενδύσεις σε ακίνητα για το έτος μειώθηκαν περαιτέρω τον Αύγουστο, κατά 7,4% σε σχέση με την περυσινή περίοδο έναντι μείωσης 6,4% που αναφέρθηκε για το έτος τον Ιούλιο.

Διαβάστε ακόμη: