Σήμερα (09/05), ο ηγεμόνας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, τόνισε ότι η Ρωσία θα «κυριαρχήσει» στη μάχη κατά των «ιμπεριαλιστών», όπως τους χαρακτήρισε, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, KCNA, με τα σχόλιά του, να φαίνεται ότι έχουν στόχο την Ουκρανία και τους δυτικούς υποστηρικτές της, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η Βόρεια Κορέα έχει αναπτύξει στενότερες σχέσεις με το Κρεμλίνο και στήριξε τη Μόσχα μετά την εισβολή στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου 2022.

«Στέλνουμε θερμές ευχές σε εσάς, τον ρωσικό στρατό και τον λαό της Ρωσίας για τον ιερό τους αγώνα να διατηρήσουν την παγκόσμια ειρήνη», σημείωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, στην επιστολή που έστειλε στον Βλαντίμιρ Πούτιν. Επίσης, συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ρωσίας για τη επέτειο της Ημέρας της Νίκης, που σηματοδοτεί την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας το 1945, αναφέροντας ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προστατεύει την «αυτονομία» και τη «σταθερότητα της περιοχής».

Στο μήνυμα του αρχηγού του κράτους της Βόρειας Κορέας, εκφράζεται η πεποίθηση πως «ο ισχυρός και δίκαιος ρωσικός λαός θα συντρίψει όλες τις προκλήσεις και τις απειλές από εχθρικές δυνάμεις και θα κατακτήσει –όπως πάντα– τη νίκη στην πορεία διασφάλισης της κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας της χώρας και της σταθερότητας της περιοχής, υπό την ηγεσία του Προέδρου της Ρωσίας».

Διαβάστε ακόμη: