search

ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση με την κόρη του

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη εμφάνισή της στα κρατικά μέσα, δημιουργώντας υπόνοιες για σχέδια διαδοχής.

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση με την κόρη του

Παρέα με την κόρη του, Γιου Άε, πήγε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην εκτόξευση του «νέου τύπου» διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (Hwasong-17 ICBM), η οποία είναι και η πρώτη επίσημη εμφάνισή της.

Ο Κιμ που τον τελευταίο καιρό έχει μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, εμφανίστηκε χέρι – χέρι με την κόρη του να βαδίζουν μπροστά από τον πύραυλο. Η εκτόξευση του ICBM την Παρασκευή έγινε μετά την προειδοποίηση της Πιονγιάνγκ προς τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις συμμαχικές στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, ειδάλλως θα αντιμετωπίσουν αντίποινα.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη εμφάνισή της στα κρατικά μέσα, δημιουργώντας υπόνοιες για σχέδια διαδοχής. Ο Κιμ διακρίνεται σε φωτογραφίες με την κόρη του, στην εφημερίδα της χώρας «Rodong Sinmun». Σε μία από τις φωτογραφίες κρατάει την κόρη του από το χέρι και περπατούν μαζί μπροστά από τον πύραυλο. Η Γιου Άε εκτιμάται ότι είναι περίπου 12-13 ετών, δηλαδή σε περίπου τέσσερα με πέντε χρόνια θα ετοιμάζεται για το πανεπιστήμιο ή το στρατό.

Το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA) μετέδωσε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επιθεώρησε τη δοκιμή του νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου της χώρας, κατά τη διάρκεια της οποίας ζήτησε την ανάπτυξη περισσότερων στρατηγικών όπλων και την εκπαίδευση τακτικών πυρηνικών μονάδων.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο, το Σάββατο ο Κιμ ήταν παρών στο χώρο δοκιμών με την «αγαπημένη του κόρη και σύζυγο» προκειμένου «να καθοδηγήσει προσωπικά όλη την πορεία της δοκιμαστικής εκτόξευσης».

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια δημόσια εκδήλωση», παρατήρησε ο Μάικλ Μάντεν, ειδικός σε θέματα της Βόρειας Κορέας στο Stimson Center. «Είναι πολύ σημαντικό και αντιπροσωπεύει έναν ορισμένο βαθμό άνεσης από την πλευρά του Κιμ Γιονγκ Ουν συστήνοντάς την δημόσια με τέτοιο τρόπο».

Πολύ λίγα είναι γνωστά για την ιδιωτική ζωή του Κιμ

Στην αναφορά του Σαββάτου δεν αναφέρθηκε το όνομα της κόρης του Κιμ Γιονγκ Ουν, ωστόσο, όπως γράφει το «CNN» σε σημερινό του δημοσίευμα, το 2013 ο πρώην αστέρας του μπάσκετ Ντένις Ρόντμαν είχε δηλώσει στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» ότι ο Κιμ είχε ένα μωρό που το έλεγαν Γιου Άε (Ju Ae).

Ο Ρόντμαν αποκάλυπτε ότι περνούσε χρόνο με την οικογένεια, περιγράφοντας τον Κιμ ως «καλό μπαμπά», ενώ αναφερόταν και στις στιγμές που συνομιλούσε με την σύζυγό του Ρι.

O Κιμ και η Ρι έχουν μαζί τρία παιδιά, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας (NIS).

Διαβάστε ακόμη: