Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε την K Pop ως «μοχθηρό καρκίνο», θεωρώντας πως είναι απειλή για τη χώρα του.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας από το 2011 και αρχηγός του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας από το 2012 έκανε τα σχόλια ως μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας ενάντια στο «πιασάρικο» μουσικό είδος που προήλθε από τη Νότια Κορέα.

Πολιτιστικός «πόλεμος» με τη Νότια Κορέα

Υποστήριξε ότι έβλαψε την «ενδυμασία, τα χτενίσματα, τις ομιλίες, τις συμπεριφορές» των Βορειοκορεατών. Οι Times ανέφεραν ότι τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι θα μπορούσε να κάνει τη Βόρεια Κορέα να «καταρρεύσει σαν ένα υγρό τείχος».

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί δημοσίευμα από το Insider το οποίο ανέφερε ότι η Βόρεια Κορέα «καταρρέει» λόγω των ξένων πολιτιστικών επιρροών. Από τη μεριά τους, οι Times ανέφεραν ότι η Βόρεια Κορέα δημιούργησε έναν νέο νόμο τον Δεκέμβριο για τιμωρία ως και 15 χρόνια σε στρατόπεδο εργασίας σε όσους «καταναλώνουν» την ψυχαγωγία που προωθεί η Νότια Κορέα.

Τι είναι η K Pop;

Η K-pop είναι είδος της νοτιοκορεατικής μουσικής (όπως η k-hiphop). Ο όρος χρησιμοποιείται κυρίως για να περιγράψει διάφορα είδη εμπορικής ποπ μουσικής από τη Νότια Κορέα. Σε κάποιο βαθμό, ο όρος «K-Pop» μπορεί να θεωρηθεί εμπορικός όρος, που χαρακτηρίζει την ποπ μουσική που παράγεται στη Νότια Κορέα. Χάρη στο Διαδίκτυο, η K-Pop κατακτά πολύ ευρύ κοινό.

Ο «Μεγάλος Διάδοχος» Κιμ Γιονγκ Ουν

Είναι το δεύτερο παιδί του Κιμ Τζονγκ-ιλ (1942-2011), τον οποίο διαδέχτηκε μετά τον αιφνίδιο θάνατο του τελευταίου, και της Κο Γιονγκ-Χούι. Είναι ο νεότερος Αρχηγός Κράτους παγκοσμίως και ο πρώτος Βορειοκορεάτης αρχηγός που γεννήθηκε μετά την ίδρυση της χώρας. Πριν λάβει την εξουσία, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε κάνει σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις ενώ πολλές από τις δραστηριότητες του ίδιου και της κυβέρνησής του παραμένουν άγνωστες.

Ακόμα και λεπτομέρειες, όπως το ποια χρονιά γεννήθηκε και το ενδεχόμενο να φοίτησε πράγματι σε κάποιο πανεπιστήμιο της Δύσης χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν.

Κιμ Γιονγκ Ουν K-pop

Από τα τέλη του 2010, ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε ως ο εμφανής διάδοχος για την ηγεσία της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας και μετά τον θάνατο του πατέρα του, ανακοινώθηκε από την Κορεατική Κεντρική Τηλεόραση ότι θα είναι ο «Μεγάλος Διάδοχος». Το περιοδικό «Time» τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως» το έτος 2012. Το περιοδικό «Forbes» τον κατέταξε στην 46η θέση στη λίστα με τους πιο ισχυρούς ανθρώπους το 2013 και στην τρίτη θέση των Κορεατών μετά τον Μπαν Κι-Μουν και τον Λι Κουν-χι.