Το «Kill Bill» είναι μια αμερικανική σειρά ταινιών πολεμικών τεχνών. Το «Kill Bill: Volume 1» κυκλοφόρησε το 2003 και το «Kill Bill: Volume 2», την αμέσως επόμενη χρονιά, δηλαδή το 2004. Είναι σενάριο και σκηνοθεσία από τον Quentin Tarantino.

Στο «Kill Bill: Volume 1» πρωταγωνιστεί η Uma Thurman ως Νύφη, η οποία ορκίζεται εκδίκηση για μια ομάδα δολοφόνων (Lucy Liu, Michael Madsen, Daryl Hannah και Vivica A. Fox) και τον ηγέτη τους, Bill (David Carradine), αφού προσπαθούν να σκοτώσουν αυτήν και το αγέννητο παιδί της. Το ταξίδι της την οδηγεί στο Τόκιο, όπου μάχεται εναντίον της Υakuza.

Πράγματα που μπορεί να μην ήξερες για το «Kill Bill»

  • Η ιδέα ήρθε στον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Quentin Tarantino και την πρωταγωνίστρια ηθοποιό Uma Thurman, όσο έκαναν τα γυρίσματα μιας άλλης ταινίας, του «Pulp Fiction» το 1994.
  • Ο Quentin Tarantino πέρασε ενάμιση χρόνο γράφοντας το σενάριο ενώ ζούσε στη Νέα Υόρκη το 2000 και το 2001, περνώντας χρόνο με την Uma Thurman και τη νεογέννητη κόρη της Maya. Το πώς ήταν εκείνη ως μητέρα, επηρέασε στο πώς έγραψε τον χαρακτήρα της «Νύφης».
  • Στην αρχή είχα γράψει τον ρόλο για τον Warren Beatty αλλά όσο εξελισσόταν ο ρόλος και απαιτούσε πιο πολλή ώρα στην οθόνη καθώς και εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες, διάλεξε τον David Carradine.
  • Τα γυρίσματα του «Kill Bill: Volume 1» σταμάτησαν καθώς η Uma Thurman έμεινε έγκυος και ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας δεν ήθελε να συνεχίσει χωρίς εκείνη.
  • Πήραν τον χορογράφο Woo-Ping Yuen, του οποίου η εξαιρετική δουλειά είχε φανεί και στο «The Matrix» ώστε να είναι ο σύμβουλος στις πολεμικές τέχνες.

Το «Kill Bill: Volume 1» κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2003 και ήταν η πρώτη ταινία του Quentin Tarantino εδώ και έξι χρόνια με το «Jackie Brown» το 1997. Το budget της ταινίας ήταν στα 30 εκατομμύρια δολάρια και έκανε εισπράξεις 180,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Το δεύτερο μέρος, δηλαδή το «Kill Bill: Volume 2», κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2004 αν και είχε προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς. Είχε budget στα 30 εκατομμύρια δολάρια και έσοδα 152,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.