Το Kiku, ο θρυλικός προορισμός για τους λάτρεις της αυθεντικής ιαπωνικής κουζίνας, μας εκπλήσσει για άλλη μια φορά. Αφήνοντας το αποτύπωμά του στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή από το 1993, το Kiku δεν περιορίζεται απλώς στην αναπαραγωγή κλασικών γεύσεων, αλλά μας ταξιδεύει σε νέους γαστρονομικούς ορίζοντες. Αυτή τη φορά, η Ιαπωνία συναντά την Ιταλία σε μια πρωτότυπη και συναρπαστική γευστική συμφωνία που θα σας μαγέψει.

Συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία, το Kiku μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι γεύσεων που ξεπερνά τα σύνορα και τις προσδοκίες. Η Ιταλική και η Ιαπωνική κουζίνα συναντώνται σε ένα μενού που αποπνέει αρμονία και ισορροπία, ενώ η ζεστή ατμόσφαιρα και τα μοναδικά κοκτέιλ δημιουργούν την ιδανική αίσθηση για μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.

Θέλετε να ανακαλύψετε τον νέο κόσμο γεύσεων που μας υπόσχεται το Kiku; Ακολουθήστε μας σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι όπου η Ιαπωνία συναντά την Ιταλία και η παράδοση συναντά την καινοτομία.

Το Kiku, λοιπόν, το εστιατόριο-θεσμός του Γιώργου Ανδρίτσου, και πλέον και μέλος της S OneHospitality, που εδώ και κάτι παραπάνω από τρεις δεκαετίες έχει καταξιωθεί ως το νούμερο ένα σημείο αναφοράς όλων των μητροπολιτικών ευζωιστών που αναζητούν σε Αθήνα και Μύκονο την κορυφαία εκδοχή της ασιατικής κουζίνας, πάντα ακολουθεί μια απλή φιλοσοφία: κάθε πιάτο να είναι μια εμπειρία και κάθε γεύση ένα ταξίδι. Και για να αποδείξει της φιλοσοφίας του το αληθές, φέτος περνάει σύνορα και σε νέες εποχές και συνδυάζει την διάσημη ιαπωνική κουζίνα του, που όπως πάντα υπογράφει ο Sergei Osipov, με μια σειρά πιάτων λατίνικου ταμπεραμέντου.

Και κάπως έτσι, ή ακριβώς έτσι, τα διάσημα Nigiri, τα Kiku rolls, τα Two Ways Prawn Tempura ή και τα Wagyu σε robata γειτνιάζουν από αυτό τον Οκτώβριο με ιταλικής ιθαγένειας πιάτα, όπως η Pizza Rucola, το Uni Pasta (με soba noodles, αχινό και χαβιάρι) ή τα Ravioli Bolognaise.

Όχι δεν πρόκειται για mash up διαφορετικών φυλών κουζίνας σε ένα πιάτο ούτε για μία ακόμα fusion πρόταση. Aλλά για μία, -ακριβώς σαν ρομαντικό δείπνο μιας κομψής μέσα στο κιμονό της γιαπωνέζας με έναν αεράτο Μιλανέζο στο tailor made κοστούμι του- άκρως αισθησιακή συνάντηση των 2 πιο επιδραστικών γαστρονομικών πολιτισμών του κόσμου. Δίνοντας, τελικά, ένα μενού που περιλαμβάνει εναλλακτικές και τελείως διαφορετικές μεταξύ τους επιλογές δείπνου για κάθε γούστο. Κι αν σε όλα αυτά προσθέσεις και τη fun restaurant νότα με τα dj’s sets που ενορχηστρώνει γύρω από τη μπάρα του κάθε Παρασκευή και Σάββατο, συνοδεία μερικών από τα απολαυστικότερα cocktails της πόλης, δεν είναι να απορείς που το La Vita E Bella δηλώνει πλέον ως μόνιμη κατοικία της, αυτό το χειμώνα, αυτό το νεοκλασικό της Ξενοκράτους.

Ιαπωνική και Ιταλική συνύπαρξη, λοιπόν, στο Kiku, ένα από τα πιο διαχρονικά εστιατόρια της Αθήνας με αξίες σταθερές και αδιαπραγμάτευτες, όπως οι γεύσεις του: Σταθερά στο υποβλητικό διατηρητέο του αριθμού 21 της κολονακιώτικης οδού Ξενοκράτους. Πάντα με αυτή την theatrale και συνάμα αφαιρετική διακόσμηση που υπογράφει το γραφείο “Sissy Feida Interiors” και με τον σέξι φωτισμό να παίζει με τις διαθέσεις. Εμμονικά με highlight του το Casa Kiku, στον πρώτο όροφο του εστιατορίου, που σαν λονδρέζικο members’ club είναι έτοιμο να απογειώσει κάθε prive δείπνο, εκλεκτική γευσιγνωσία ή απλά ένα ιδιαίτερης περίστασης gathering. Και φυσικά πάντα με την πιο ενδιαφέρουσα και μακριά λίστα σάκε της πόλης…

CASA KIKU

INFOS

Kiku
Ξενοκράτους 21, Αθήνα
Τηλ.: 21 0364 7033
Ωράριο: Δευτέρα – Σάββατο 19:00 – 01:00

Διαβάστε ακόμη: