Τη διεξαγωγή συνεδρίων με τη συμμετοχή εμβολιασμένων και νοσησάντων, σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο και τήρηση σε κάθε περίπτωση του ορίου της χωρητικότητας του 80%, με κατάλληλη ταξιθεσία έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ των συμμετεχόντων, ανακοίνωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας, έθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων-Επιδημιολόγων αιτήματα συγκεκριμένων κλάδων του τουρισμού, ενόψει του προγραμματισμού για την επόμενη σεζόν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν αναμένεται να δημοσιευθούν στο ΦΕΚ μέσα στις επόμενες μέρες.

Πέραν της διεξαγωγής συνεδρίων, η Επιτροπή εισηγήθηκε θετικά για τη δυνατότητα ελλιμενισμού πλοίων κρουαζιέρας με προέλευση ή διέλευση από τα λιμάνια της Τουρκίας Κουσάντασι και Γαλατά, δεδομένου ότι τα εν λόγω λιμάνια πληρούν τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα και τις ευρωπαϊκές προϋποθέσεις, καθώς και την έναρξη λειτουργίας των εσωτερικών κολυμβητικών δεξαμενών των ξενοδοχείων, με τα ίδια πρωτόκολλα που έχουν εγκριθεί για τις κολυμβητικές δεξαμενές του ΣΕΓΑΣ.

Κικίλιας: Έως και 12 δισ. ευρώ τα φετινά έσοδα από τον τουρισμό

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, εκτίμησε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ενδεχομένως να «φτάσουμε» και τα 12 δισ. ευρώ έσοδα από τον τουρισμό φέτος, όπως άλλωστε σημειώνουν οι θεσμικοί τουριστικοί παράγοντες.

Ειδικότερα, ο κ. Κικίλιας είχε επισημάνει ότι «προσδοκία είναι να μπορέσουμε αυτή την εξαιρετική τουριστική εμπειρία που προσφέρουμε σε όλους τους επισκέπτες μας, να την έχουμε σε υψηλά επίπεδα για το φθινόπωρο και τον Οκτώβριο, ίσως και για τις αρχές του Νοεμβρίου».

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού στάθηκε στη σημασία του τουρισμού στα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι οι αναθεωρημένοι δείκτες των προβλέψεων για την ελληνική οικονομία έχουν εν πολλοίς να κάνουν με την αύξηση των τουριστικών ροών. Στο σημείο αυτό, ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε ότι το υπουργείο Τουρισμού είναι ένα αναπτυξιακό υπουργείο, ένα οικονομικό υπουργείο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι «επιστρέφουμε στους πολίτες το μέρισμα της ευημερίας που δίνει ο τουρισμός στη χώρα».