Ο Βασίλης Κικίλιας έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη για τις φετινές επιδόσεις του τουρισμού στην Ελλάδα. «Η Αθήνα επιστρέφει δυναμικά. Οι τουρίστες κάνουν ουρά περιμένοντας κάτω από την Ακρόπολη και στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Πλάκα, στου Ψυρρή.  Οι καταστηματάρχες στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι λένε ότι έχουν πολλές δεκαετίες να δουν τόσο πολύ κόσμο αυτή την εποχή», είπε ο υπουργός Τουρισμού.

Και πρόσθεσε: «Ο τουρισμός αποτελεί την μεγάλη οικονομική δύναμη της χώρας. Το 2022 η κυβέρνηση και η κοινωνία προσδοκούν μεγάλα έσοδα από τον ελληνικό τουρισμό».

Κικίλιας: Οι τουρίστες κάνουν ουρά περιμένοντας κάτω από την Ακρόπολη και στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Πλάκα, στου Ψυρρή

«Ποτέ δεν είχαμε 500.000 ταξιδιώτες απευθείας από την Αμερική στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στην Αθήνα, με την πρώτη πτήση να ξεκινά στις 7 Μαρτίου, ερχόμενοι από Ατλάντα, Σικάγο, Βοστώνη και με τις  τρείς αμερικανικές εταιρείες», τόνισε ο υπουργός.

Εξήγησε ότι θα γίνονται 63 πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ και εκτίμησε ότι θα υπάρξει επέκταση της περιόδου μέχρι τέλος Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, υπάρχουν  αεροπορικές εταιρείες που ζητούν να ταξιδεύουν όλη την χρόνια στην Ελλάδα. Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχει δυνατότητα να συνδεθεί και η Θεσσαλονίκη απευθείας με την Αμερική.

«Στρατηγικά η στόχευσή μας από το χειμώνα, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρα και να φωτίσουμε και άλλους προορισμούς», κατέληξε.