Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο 40 ώρες μετά την έναρξη της φωτιάς στην Αττική, αλλά διάσπαρτες εστίες, τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας και τόνισε ότι το νέο δόγμα με την χρησιμοποίηση των drones, μπροστά στις συνθήκες που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική, συνάντησε μεγάλες δυσκολίες, ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Ανέφερε ότι πήραν μέρος με υπεράνθρωπες προσπάθειες 702 πυροσβέστες, 27 ομάδες δασοκομάντος, 199 οχήματα, 35 εναέρια μέσα (17 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα τρία για το συντονισμό τους), εθελοντές, αστυνομία, στρατός, δασάρχες και δασικοί εργάτες, η Περιφέρεια Αττικής, Δήμοι και με τη βοήθεια του 112, εκκένωσαν και διέσωσαν 45 περιοχές.

Δήλωσε ότι έπνεαν άνεμοι 7 και 8 μποφόρ και υπήρχε παρατεταμένη ξηρασία.

Σηκώθηκαν 9 εναέρια μέσα

Mε το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν 3 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα και ένα συντονιστικό.

Νωρίτερα, στάλθηκαν δύο μηνύματα από το 112 για την περιοχή του Μαραθώνα. Το ένα πριν από τα μεσάνυχτα με την οδηγία στους κατοίκους της περιοχής Βράνα Μαραθώνα να απομακρυνθούν προς Νέα Μάκρη· το δεύτερο, μετά τα μεσάνυχτα, για ετοιμότητα στον Μαραθώνα γενικά, λόγω της δασικής πυρκαγιάς.

Λίγο μετά τις 5 το πρωί εστάλη και νέο μήνυμα για την εκκένωση της περιοχής Ερυθρός στη Νέα Μάκρη και κατεύθυνση των κατοίκων προς Ραφήνα, καθώς η πυρκαγιά έφτασε κοντά στα πρώτα σπίτια και στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Προφάρτα στα Καλύβια Θορικού Αττικής.

Διαβάστε ακόμη: