Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας προχώρησε σήμερα σε συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας HU Heping με σκοπό την εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών και την ανταλλαγή απόψεων υπό το φως του εορτασμού του έτους φιλίας Ελλάδας – Κίνας.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν τρόποι αναθέρμανσης της ταξιδιωτικής κίνησης μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, αλλά και περαιτέρω ενδυνάμωσης των τουριστικών ροών. Στο πλαίσιο της προσπάθειας ο κ. Κικίλιας πρότεινε αύξηση των απευθείας πτήσεων, ακόμα και off season, κάτι που έτυχε θετικής αποδοχής από τον Κινέζο υπουργό.

Τονίστηκαν, επίσης, οι άρρηκτοι δεσμοί φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς, αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον για ταξίδια που υπάρχει εκατέρωθεν καθώς η ιστορία και ο σημαντικός πολιτισμός των δύο χωρών αποτελούν πόλο έλξης τόσο για τους Κινέζους όσο και για τους Έλληνες ταξιδιώτες.

Τέλος, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις πρωτοβουλίες προώθησης θεματικών μορφών τουρισμού, όπως προβλέπεται στο κοινό πρόγραμμα δράσεων που έχει υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Βασίλης Κικίλιας: «Ο τουρισμός θα συμβάλλει στην ενίσχυση της οικονομίας»

Διαβάστε περισσότερα