Και νέο πλοίο, το δεύτερο μέσα σε έναν χρόνο, μπλόκαρε την Πέμπτη 9/9 τη Διώρυγα του Σουέζ, λίγους μήνες αφότου το περίφημο Evergiven απέκλεισε την κίνηση γονατίζοντας την εφοσιαστική αλυσίδα.

Ειδικότερα, ένα πλοίο μεταφοράς κοντέινερ μπλόκαρε την κυκλοφορία, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αρχή διαχείρισης της Διώρυγας, ωστόσο αυτή τη φορά το πρόβλημα λύθηκε μέσα σε 15 λεπτά.

Το πλοίο προσάραξε στο 54ο χιλιόμετρο της Διώρυγας, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν άλλα τέσσερα πλοία που ταξίδευαν από το λιμάνι Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου.

Η Αρχή ανέφερε πως κινητοποιήθηκαν άμεσα οι κατάλληλες ομάδες, προσπαθώντας να μετακινήσουν το πλοίο και να ελευθερώσουν την κίνηση. Μάλιστα τονίστηκε ότι υπήρξε ένα «μικρό» ζήτημα στη Διώρυγα το οποίο έχει λυθεί.

Το Sky News Arabia ανέφερε λίγο αργότερα ότι το σκάφος είχε μετακινηθεί με επιτυχία και το κανάλι ήταν και πάλι «καθαρό».

Τα σημερινά νέα έρχονται έξι μήνες μετά το μπλοκάρισμα του καναλιού από το πλοίο Evergiven, μήκους 400 μέτρων, αποκλείοντας την κίνηση για σχεδόν μία εβδομάδα.

Μάρβα Ελσελεντάρ: Δεν έφταιγα εγώ για το ατύχημα στο Σουέζ

Σουέζ: Αποζημίωση μαμούθ ζητά η αρχή της διώρυγας για το Ever Given