Ο Κέβιν Σπέισι καλείται να καταβάλει 31 εκατ. δολάρια στους παραγωγούς της σειράς «House of Cards» του Netflix, αφού απολύθηκε από τη σειρά μετά τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την Πέμπτη, ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, Mel Red Recana, διέταξε τον 63χρονο ηθοποιό να καταβάλει 29,5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση και επιπλέον 1,5 εκατ. δολάρια για δικηγορικές αμοιβές και έξοδα, σύμφωνα με το «People».

Η εταιρεία διέκοψε τους δεσμούς της με τον Σπέισι το 2017, μετά από τις καταγγελίες εναντίον του ηθοποιού. Μάλιστα, η εταιρεία ξεκίνησε έρευνα μετά τους ισχυρισμούς που προέκυψαν, ότι ο Σπέισι είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε νεαρούς άντρες και τους είχε εκμεταλλευτεί, συμπεριλαμβανομένου ενός βοηθού παραγωγής της σειράς.

Στη συνέχεια, ο Σπέισι κλήθηκε να πληρώσει το στούντιο το 2020, για παραβίαση του συμβολαίου, αφού παραβίασε την πολιτική της εταιρείας.

Τότε, η MRC ισχυρίστηκε ότι ο Σπέισι τους κόστισε εκατομμύρια δολάρια σε διαφυγόντα κέρδη, αφού η ανάρμοστη συμπεριφορά του, τους ανάγκασε να τον απομακρύνουν από τη σειρά και να μειώσουν την έκτη σεζόν του «House of Cards» κατά πέντε επεισόδια

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση του δικαστηρίου», δήλωσε ο δικηγόρος της MRC μετά την απόφαση.

Οι αρχικές καταθέσεις της MCR περιγράφουν λεπτομερώς πώς ο Σπέισι απομακρύνθηκε από την επιτυχημένη σειρά του Netflix μετά από ισχυρισμούς ότι «κυνηγούσε συστηματικά, παρενοχλούσε σεξουαλικά και χούφτωνε νεαρούς άνδρες με τους οποίους είχε συνεργαστεί σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του σε κινηματογραφικά, τηλεοπτικά και θεατρικά έργα».

Ο ηθοποιός πρωταγωνίστησε στο House of Cards για πέντε σεζόν, υποδυόμενος τον πολιτικό Φρανκ Άντεργουντ, προτού κοπεί από τη σειρά μετά την εμφάνιση των καταγγελιών.