Το «Χαμόγελο του Παιδιού» απηύθυνε έκκληση να βρεθούν τα δύο γαϊδουράκια που εξαφανίστηκαν από το αγρόκτημα του στην Κέρκυρα.

Η απώλεια των δύο γαϊδουριών, του Μάρκου και της Γωγούς, διαπιστώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και υπάρχουν ενδείξεις πως πρόκειται για κλοπή.

Υπάρχουν υποψίες πως τα ζώα κλάπηκαν και ενδέχεται να πωληθούν σε εμποροπανήγυρη, καθώς στο παρελθόν έχουν σημειωθεί παρόμοια περιστατικά.

Κέρκυρα: Η καταγγελία από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο Οργανισμός εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για τα γαϊδουράκια που εκλάπησαν:

«Έκλεψαν τα γαϊδουράκια των παιδιών μας στο Αγρόκτημα στην Κέρκυρα. Ο Οργανισμός απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους, ώστε να επιστρέψουν και πάλι στην αγκαλιά των παιδιών.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου 2022, οι άνθρωποι του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με μεγάλη τους λύπη, διαπίστωσαν ότι εκλάπησαν τα δύο από τα τέσσερα συνολικά γαϊδουράκια που έχουν γίνει οι καλύτεροι σύντροφοι ζωής των παιδιών που μεγαλώνουν στο νησί της Κέρκυρας, χαρίζοντάς τους καθημερινά στιγμές χαράς, δράσης αλλά και γαλήνης.

Είναι η δεύτερη φορά, τα τελευταία δύο χρόνια, που τα αγαπημένα ζωάκια των παιδιών γίνονται στόχος επιτήδειων, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν και να σεβαστούν την ήρεμη συνύπαρξη των παιδιών με τα ζώα, τα οποία αποτελούν βάλσαμο για την ψυχούλα τους. Ο Μάρκος και η Γωγώ, ονόματα που τα ίδια τα παιδιά χάρισαν στα δύο γαϊδουράκια, δημιουργούν ένα μεγάλο κενό  στις καρδιές των παιδιών και τους θα τους λείψουν πολύ.

Μπορεί να μην υπάρχει, ακόμα, μηχανισμός Amber και Missing Alert για την εξαφάνιση και αρπαγή των ζώων, υπάρχει, όμως, ο κόσμος που, εδώ και 27 χρόνια, ενδιαφέρεται και στηρίζει τα παιδιά, προστατεύοντας ό,τι πιο πολύτιμο: το Χαμόγελό τους.

Η ζωοκλοπή είναι αδίκημα, και Οργανισμός θα προβεί σε κάθε δυνατή κινητοποίηση για να επιστρέψουν και πάλι τα δύο αγαπημένα γαϊδουράκια στην αγκαλιά των παιδιών.

Το Χαμόγελο του Παιδιού παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του, αλλά και οποιονδήποτε έχει κάποια πληροφορία, να επικοινωνήσει άμεσα, τόσο με τις Αστυνομικές Αρχές, όσο και με τον Οργανισμό στη Γραμμή SOS 1056, τηρώντας απόλυτη εχεμύθεια».

Διαβάστε ακόμη: