Κυρίως άνοδο καταγράφουν οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού την Τετάρτη, ακολουθώντας τα κέρδη της Wall Street, με τον δείκτη Nasdaq Composite να σημειώνει νέο ρεκόρ, παρά τα ισχυρά στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Η μέτρηση του δείκτη τιμών παραγωγού για τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στο 0,5%, πάνω από το 0,3% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Η αρχική αντίδραση της αγοράς ήταν αρνητική, αλλά στη συνέχεια οι μετοχές αυξήθηκαν καθώς οι τιμές χονδρικής του Μαρτίου αναθεωρήθηκαν πτωτικά και παρουσίασαν μείωση 0,1%.

Οι αγορές στη Νότια Κορέα και το Χονγκ Κονγκ παρέμειναν κλειστές την Τετάρτη λόγω δημόσιας αργίας. Οι επενδυτές αξιολόγησαν επίσης τον ετήσιο προϋπολογισμό της Αυστραλίας, σύμφωνα με το CNBC.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διατήρησε αμετάβλητο στο 2,5% το επιτόκιο της ετήσιας μεσοπρόθεσμης πιστωτικής διευκόλυνσης. Ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε κατά 0,45%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ενισχύεται 0,44%, ενώ ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 κέρδισε 0,75% και ο ευρύτερος δείκτης Topix πρόσθεσε 0,53%.

Διαβάστε ακόμη: