Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή με τον βιομηχανικό μέσο όρο Dow Jones και τον S&P 500 να κλείνουν την τρίτη νικηφόρα εβδομάδα τους στη σειρά καθώς ο δείκτης μέτρησης του πληθωρισμού που παρακολουθεί στενά η Federal Reserve έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο σχεδόν ετών.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 177 μονάδων, ή 0,5%. Ο S&P 500 σημείωσε αύξηση 0,7%. Ο Nasdaq Composite κέρδισε 1,07%.

Τα στοιχεία Ιουνίου για τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών συνέχισαν να δείχνουν χαλάρωση του πληθωρισμού. Ο δείκτης έδειξε ότι ο PCE σημείωσε άνοδο 0,2% σε μηνιαία βάση, σε συμφωνία με την αύξηση 0,2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Ο Core PCE αυξήθηκε 4,1% σε σχέση με την περσινή περίοδο, χαμηλότερα από το αναμενόμενο 4,2%.

Τα στοιχεία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε μια ευρέως αναμενόμενη κίνηση. Η Fed στοχεύει τον πληθωρισμό στο 2% ετησίως.

Η σεζόν οικονομικών αποτελεσμάτων συνεχίστηκε με τις μετοχές της Procter & Gamble του Dow να κερδίζουν περισσότερο από 1,1% στις προκαταρκτικές συναλλαγές την Παρασκευή. Η εταιρεία καταναλωτικών αγαθών πίσω από την Tide και άλλες επωνυμίες ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη και τα έσοδα στο πιο πρόσφατο τρίμηνο.

Η Wall Street έρχεται από μια χαμένη συνεδρίαση

Η πτώση σχεδόν 0,7% του Dow σήμανε το τέλος ενός σερί νικών 13 ημερών, μια διάρκεια που δεν έχει παρατηρηθεί από το 1987. Ο S&P 500 και Nasdaq Composite έκαστη τερμάτισε περίπου 0,6% χαμηλότερα.

Ο Dow και ο Nasdaq Composite βρίσκονται σε ρυθμό για περιορισμένα εβδομαδιαία κέρδη. Ο μέσος όρος των μετοχών των 30 σημείωσε άνοδο 0,16%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης έχει άνοδο 0,12% μέχρι το κλείσιμο της Πέμπτης. Ο S&P 500 παραμένει σταθερός την εβδομάδα, σημειώνοντας άνοδο μόνο 0,02%.

Διαβάστε περισσότερα