Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο σήμερα Πέμπτη, με βάση τα απότομα κέρδη από την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι traders εκτιμούν ότι η περιφερειακή τραπεζική κρίση έχει σταθεροποιηθεί.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average διαπραγματεύτηκε 110 μονάδες υψηλότερα, ή 0,3%. Ο S&P 500 κέρδισε 0,7%, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,9%.

Οι περιφερειακές τράπεζες σημείωσαν άνοδο, με το SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) καταγράφοντας αύξηση 1%.

Το ETF έχει κερδίσει περισσότερο από 7% από το χαμηλό της κρίσης της 23ης Μαρτίου των 42,24 δολαρίων, καθώς οι επενδυτές υποστηρίζουν ότι η κεντρική τράπεζα έχει χαλιναγωγήσει οποιαδήποτε περαιτέρω τραπεζική μετάδοση.

Οι μετοχές της Western Alliance και της PacWest κέρδισαν περισσότερο από 2% η καθεμία.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να δείχνουν σημάδια αισιοδοξίας ότι ίσως τα χειρότερα βρίσκονται πίσω τους

Οι επενδυτές συνεχίζουν να δείχνουν σημάδια αισιοδοξίας ότι ίσως τα χειρότερα βρίσκονται πίσω τους. Ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE, το προτιμώμενο μέτρο της Wall Street για το πόσο διακειμενώμενος θα είναι ο S&P 500 τις επόμενες 30 ημέρες, υποχώρησε στο 19 αφού έφτασε στο 30 στα μέσα Μαρτίου.

«Συλλογικά, οι χρηματοπιστωτικές αγορές τιμολογούν τα καλύτερα και των δύο κόσμων – μια ύφεση που επιτρέπει στα επιτόκια να είναι χαμηλά και μειώνει απότομα τον πληθωρισμό, αλλά δεν έχει τεράστια αρνητική επίδραση στα εταιρικά κέρδη», έγραψε ο αναλυτής της Barclays.

Σκυτάλη από μια ανοδική διαπραγμάτευση

Οι τρεις κύριοι δείκτες έκλεισαν υψηλότερα εχθές Τετάρτη, με τον Nasdaq Composite πρωτοστατεί με άλμα περίπου 1,8%. Ο S&P 500 και Dow ακολούθησαν κατά 1,4% και 1% υψηλότερα, αντίστοιχα.

Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν κατά 7.000 σε 198.000, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι η Fed θα μπορούσε να επιβραδύνει την εκστρατεία συσταλτικής πολιτικής, επειδή η αγορά εργασίας δείχνει να ψύχεται. Κατά τα άλλα, η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Βοστώνης Σούζαν Κόλινς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ρίτσμοντ Τόμας Μπάρκιν και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολης Νιλ Κασκάρι πρόκειται να μιλήσουν αργότερα στην ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα