Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο σήμερα Παρασκευή, παρακολουθώντας μια υποχώρηση του δολαρίου, αλλά αυξήθηκε η αισιοδοξία γύρω από μια συμφωνία για το όριο του χρέους των ΗΠΑ έθεσε τις τιμές σε τροχιά εβδομαδιαίας πτώσης.

Ο χρυσός Spot σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.964,09 δολάρια ανά ουγγιά, αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Απριλίου την Πέμπτη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,4% στα 1.967,80 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,3% την ημέρα και έκανε τον χρυσό πιο προσιτό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων, αλλά ο δείκτης οδήγησε σε δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο.

Το κίτρινο μέταλλο βρισκόταν σε καλό δρόμο για τη χειρότερη εβδομάδα του από τις αρχές Φεβρουαρίου, σημειώνοντας πτώση περίπου 2,3% μέχρι στιγμής.

«Ο χρυσός υποχώρησε κάτω από το ψυχολογικά σημαντικό επίπεδο των 2.000 δολαρίων αυτή την εβδομάδα λόγω της αισιοδοξίας γύρω από μια συμφωνία για το χρέος των ΗΠΑ », δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς, Exinity.

Υπενθυμίζεται ότι ο χρυσός εκτινάχθηκε στα 2.072,19 δολάρια νωρίτερα αυτό το μήνα, μόλις σεντς μακριά από το ιστορικό υψηλό των 2.072,49 δολαρίων, αλλά έκτοτε έχει χάσει περίπου 5% μετά τα στοιχεία που έδειξαν μια σφιχτή αγορά εργασίας και ακόμη υψηλό πληθωρισμό.

Τα υψηλά επιτόκια αποθαρρύνουν τις επενδύσεις σε χρυσό χωρίς απόδοση.

Τα τελευταία σχόλια από αξιωματούχους της Fed την Πέμπτη ότι ο πληθωρισμός δεν μειώνονταν αρκετά γρήγορα ώστε να επιτρέψει στη Fed να σταματήσει την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων προστέθηκαν στη ρητορική υπέρ των αυξήσεων.

Ο χρυσός μπορεί να υποχωρήσει περαιτέρω σε ένα εύρος 1.938-1.947 δολαρίων ανά ουγγιά, σύμφωνα με τον τεχνικό αναλυτή του Reuters.

Τα υπόλοιπα μέταλλα

Το spot ασήμι σημείωσε άνοδο 0,4% στα 23,60 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,6% στα 1.065,34 δολάρια ενώ το παλλάδιο εκτινάχθηκε 4% στα 1.511,40 δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα