Απειλές σε βάρος πολιτικών μέσω βίντεο σε δημοφιλείς πλατφόρμες, κατοχή όπλων και ποινικό παρελθόν στη χώρα του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Οι Σουηδικές αρχές αναζητούσαν τον 61χρονο και είχαν ενημερώσει και την Ελληνική αστυνομία.

Εκείνος όμως, που είχε έρθει στη χώρα μας τον Απρίλιο του 2023, είχε βρει το «λιμάνι» του στο Κερατσίνι όπου τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας το πρωί της περασμένης Παρασκευής την στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του.

Όταν μπήκαν στο εσωτερικό του έμειναν άναυδοι με όλο τον οπλισμό που εντόπισαν. Συγκεκριμένα βρήκαν «(4) τουφέκια, (2) πιστόλια, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, (3) διόπτρες, σιγαστήρας και (9) φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες». Για τα συγκεκριμένα όπλα οι σουηδικές αρχές είχαν ανακαλέσει την άδεια τους ενώ ο 61χρονος, μιλώντας στους αστυνομικούς, έκανε τον… ανήξερο.

«Έφερα τα όπλα και τον σιγαστήρα στην Ελλάδα βασισμένος στο γεγονός ότι είχα άδεια στη χώρα μου. Δεν γνώριζα ότι απαιτείται άδεια για την κατοχή τους στη χώρα σας». Όσον αφορά σε ένα ημιαυτόματο πιστόλι, το οποίο η καταχώρησή του στο Ευρωπαϊκό Δελτίο Πυροβόλων Όπλων δεν είχε εγκριθεί, φέρεται να είπε ότι «γνώριζα πως έπρεπε να έχω άδεια για να έχω το όπλο νόμιμα και στην Ελλάδα και ήθελα να προχωρήσω στις διαδικασίες αλλα δεν ήξερα σε ποιες υπηρεσίες έπρεπε να απευθυνθώ».

Ο 61χρονος, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των ελληνικών αρχών, κυκλοφορούσε στη χώρα μας με ένα πολυτελές αυτοκίνητο και είχε φροντίσει να αποκτήσει ελληνικό αριθμό φορολογικού μητρώου ενώ είχε δηλώσει και την διεύθυνση κατοικίας του.Σύμφωνα με τις Σουηδικές αρχές ο 61χρονος υπήρχε ενδεχόμενο να «έχει στην κατοχή του αρκετές χειροβομβίδες, τις οποίες θα χρησιμοποιήσει εναντίον πολιτικών». Ποινικό παρελθόν είχαν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του, σύζυγος και ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας με αποτέλεσμα ο 25χρονος να αναγκαστεί να φύγει από την χώρα.

 

Διαβάστε ακόμη: