H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τόνισε σήμερα ότι η επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία παρακολουθείται πολύ στενά με την αρωγή των ειδικών και του Υπουργείου Υγείας ενώ δεν υπάρχει συζήτηση για να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.

Η κυρία Κεραμέως, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημείωσε μετά από δύο πλήρης εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων έχουμε λιγότερα κρούσματα απ’ ότι είχαμε τον Αύγουστο όταν τα σχολεία ήταν κλειστά.

Ειδικότερα, η υπουργός Παιδείας έδωσε ως παράδειγμα πως τον Δεκαπενταύγουστο, σε παιδιά ηλικίας 4- 18 ετών καταγράφονταν 5.371 κρούσματα. Την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων είχαμε 3. 727 κρούσματα εβδομαδιαίως.

Όπως εξήγησε αυτό δικαιολογείται από το γεγονός πως τον Αύγουστο δεν υπήρχαν πρωτόκολλα και τα παιδιά δεν βίωναν την καθημερινότητα τους κάτω από ένα αυστηρό πλαίσιο τήρησης μέτρων, πράγμα που συμβαίνει τώρα που επέστρεψαν στις σχολικές τάξεις.

Παράλληλα επεσήμανε την σημασία του γεγονότος πως πλέον έχουν γίνει και εμβολιασμοί αναφέροντας πως ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι και μεταδίδουν πρωτίστως, πέρσι ήταν όλοι ανεμβολίαστοι ενώ φέτος έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 82% κι αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι κάποιοι από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν νοσήσει, αντιλαμβανόμαστε πως το τείχος ανοσίας είναι ακόμη ισχυρότερο.

Κεραμέως για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία

Επιπρόσθετα, όσον αφορά τον εμβολιασμό σε παιδιά, ειδικά για το Λύκειο, οι μαθητές που έχουν κάνει μια δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό υπολογίζονται σε τουλάχιστον 35%. «Θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια ακόμη», παραδέχτηκε. Τέλος, η κυρία Κεραμέως δήλωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση στο πλαίσιο της επιτροπής των Ειδικών για να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.

Κεραμέως: Δεν υπάρχει συζήτηση για να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία

ΕΟΔΥ- Σχολεία: Κάθε Τετάρτη ενημέρωση για τους μαθητές που νοσούν

Για τα σχολεία και την εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής μίλησε την προηγούμενη εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, κάθε Τετάρτη θα ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ στοιχεία για τα παιδιά 4-17 ετών που νοσούν.

«Παρακολουθούμε τα δεδομένα. Είναι γεγονός πως στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα, όχι από τώρα, αλλά από τον Μάρτιο, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα. Δεν είναι θέμα τώρα»,ξεκαθάρισε ο κ. Οικονόμου.

Και σημείωσε ότι «σαφώς και έχουμε εικόνα για την κατάσταση. Πριν από την έναρξη των σχολείων είχε ξεκινήσει η αύξηση των κρουσμάτων. Εχουμε σχεδιάσει το πλαίσιο λειτουργίας».

Ταυτόχρονα, από το υπουργείο Παιδείας μέσω της πλατφόρμας myschool «θα μπορούν να είναι προσβάσιμα και τα τμήματα εκείνα, αν υπάρχουν», που είναι σε αναστολή.

«Σκοπός να διασφαλίσουμε πως θα είναι τα σχολεία ανοιχτά και τα παιδιά στις αίθουσες. Και παρακολουθούμε τα δεδομένα και ανάλογα με αυτά εξελίσσεται η πολιτική μας», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.