Οι κεραίες του Radar πιάνουν δύο ονόματα να «παίζουν» σε υψηλό επίπεδο κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και να …ακούγονται για την ανάληψη κρίσιμων ρόλων ενόψει των πολιτικών εξελίξεων, βαδίζοντας προς τις εθνικές εκλογές το πιθανότερο με τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης και με την 9η Απριλίου 2023 να θεωρείται ως μια ιδανική ημερομηνία, που δίνει το περιθώριο ακόμη και για τρίτη στη σειρά εκλογική αναμέτρηση εάν προκύψει τέτοια συγκυρία!

Το πρώτο όνομα που ακούγεται στις …παρυφές του Μαξίμου και υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων είναι αυτό του Θόδωρου Σκυλακάκη, νυν αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με αρμοδιότητα την Δημοσιονομική πολιτική και τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης, ο οποίος αναβαθμίστηκε στη θέση αυτή στις 4 Αυγούστου 2020 από υφυπουργός δημοσιονομικής πολιτικής που είχε τοποθετηθεί το καλοκαίρι του 2019 όταν το κόμμα της ΝΔ κέρδισε τις εκλογές.

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης διετέλεσε επί 7 χρόνια από το 2013 έως και το 2019 πρόεδρος του κόμματος Δράση που ανήκει στον κεντρώο και φιλελεύθερο χώρο!

Σκυλακάκη Αλογοσκούφη

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ικανότητες που μέχρι στιγμής έχει επιδείξει καθώς και το κεντρώο προφίλ του, εμπεριέχουν τις προϋποθέσεις ανάληψης ρόλου ευθύνης στον κεντρικό πυρήνα της εξουσίας, κάτι σαν …υπουργός Επικρατείας μαζί (ή και …χώρος) με τους 2 ήδη ιστάμενους υπουργούς κ.κ. Σκέρτσο και Γεραπετρίτη, σε περίπτωση κατά την οποία ο πρωθυπουργός αποφασίσει να ανακατέψει την τράπουλα με έναν δομικό ανασχηματισμό την άνοιξη, ένα χρόνο πριν τη διενέργεια εθνικών εκλογών!

Το δεύτερο όνομα που κυκλοφορεί στους διαδρόμους της εξουσίας είναι αυτό του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου και πρώην υπουργού Οικονομικών επί κυβερνήσεων Κων. Καραμανλή από το 2004 έως και το 2009 κ. Γιώργου Αλογοσκούφη!

Κύκλοι που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα υποστηρίζουν ότι το όνομα του κ. Αλογοσκούφη περιλαμβάνεται μεταξύ εκείνων που «παίζουν» για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής τράπεζας, στη θέση του Π. Μυλωνά ο οποίος εκτιμάται ότι θα αντικατασταθεί κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση της κρατικής τράπεζας.

Ο κ. Αλογοσκούφης θεωρείται και είναι ένας τεχνοκράτης οικονομολόγος, υπέρμαχος των αποκρατικοποιήσεων που μπορεί να σηκώσει στους ώμους του, με τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει, το στοίχημα της δημιουργίας ενός «εθνικού πρωταθλητή» που σε πρώτη φάση περνάει μέσα από το placement του 20% των μετοχών από το 40,3% που κατέχει το ΤΧΣ και τη διάθεση του σε ισχυρούς και αξιόπιστους Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες και επενδυτές!