Παρά την οριζόντια ενόχληση στο ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης δεν προτίθεται να κάνει πίσω από την πρόθεσή του να υλοποιήσει το σχέδιό του για δημοψήφισμα επι των διαγραφών.

Η κίνηση είναι καταφανώς αντικαταστατική σημειώνουν στην πλειοψηφία τους τα στελέχη του κόμματος και για άλλους βαθιά αντιδημοκρατική.

Ο κ. Κασσελάκης και η ομάδα του – Πολάκης, Τζάκρη, Γιώργος Τσίπρας – πάτησαν το κουμπί της ρήξης με όλους τους διαφωνούντες και φαίνεται να εξωθούν προς την έξοδο και την ομάδα Αχτσιόγλου – Χαρίτση που για την ώρα του δείχνουν μόνο ανοχή σεβόμενοι απλώς την εκλογή του.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν ο νέος πρόεδρος επιμείνει στην πρότασή του για δημοψήφισμα και δεν την αποσύρει από το τραπέζι όπως τον συμβουλεύουν έμπειρα κομματικά στελέχη που τον στήριξαν από την αρχή, αυτή η ψηφοφορία στην ΚΕ δεν μπορεί να σύρεται για δυο συνεδριάσεις και να γίνει το απόγευμα της Κυριακής.

Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει σήμερα στο ξενοδοχείο President, σημειώνουν από όλες τις τάσεις και τις ομάδες, καθώς πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο και ο καθένας να πάρει το δρόμο του.

Κομβική και εξαιρετικά δύσκολη η θέση των δύο γραμματέων του κόμματος (που ήταν χθες στο δείπνο με Κασσελάκη – Τάιλερ στο Μπουρνάζι) οι οποίοι καλούνται να πάρουν το λόγο αμέσως μετά την εισήγηση του προέδρου.

Το ζήτημα της καταστρατήγησης του καταστατικού είναι κομβικό ενώ θα έχει ενδιαφέρον αν θα επιλέξουν να τηρήσουν καθώς το μόνο που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή μέσα στο κόμμα είναι η ενότητα.

Η χθεσινή συνεδρίαση

Στη χθεσινή συνεδρίασή τους τα μέλη της ομάδας και της τάσης των 6+6 του Δημήτρη Τζανακόπουλου αποφάσισαν να ζητήσουν να μπει σε ψηφοφορία το ζήτημα του «διαγγέλματος» Κασσελάκη.

Φράσεις του προέδρου μέσα σε αυτό το πεντάλεπτο μήνυμα, όπως «μισούν» ο ένας τον άλλο ή «η αξιωματική αντιπολίτευση είναι άρρωστη» ή ακόμη και όσα είπε για τον άδειο 7ο όροφο της Κουμουνδούρου και την ΚΟ που υπολειτουργεί ήταν βαθιά προσβλητικές και αντικομματικές.

Όπως όμως βαθιά προσβλητικές και αντικομματικές ήταν και οι αναφορές του στη συνεδρίαση των οργάνων (πολιτική γραμματεία) που είναι μακρόσυρτες και «κρατούν 8 ώρες» και δεν φέρνουν αποτελέσματα όπως είπα αφήνοντας να εννοηθεί ουσιαστικά ότι δεν τον εκφράζουν.

Αν τεθεί σε ψηφοφορία και αποδοκιμαστεί κατά πλειοψηφία αυτό το διάγγελμα από το σώμα των 300 μελών της ΚΕ τότε το ζήτημα της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη μετατρέπεται σε έμμεση μομφή στο πρόσωπό του και η υπόθεση μετατρέπεται στο Βατερλό του νέου προέδρου.

Διαβάστε ακόμη: