Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον, επισκέφθηκαν το Σάουθπορτ, στην Αγγλία, την πόλη όπου σημειώθηκε μια επίθεση με θύματα τρία κορίτσια κατά τη διάρκεια μαθήματος χορού με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ, η οποία είχε πυροδοτήσει ταραχές στα τέλη Ιουλίου.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια, επίσημη, κοινή εμφάνιση του ζευγαριού μετά την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας της πριγκίπισσας, ανακοίνωσε το παλάτι του Κένσινγκτον.

Το πριγκιπικό ζεύγος μίλησε επίσης με τους εργαζόμενους των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που ανταποκρίθηκαν στο τραγικό συμβάν. Βασιλικές πηγές αναφέρουν ότι αποφάσισε να συνοδεύσει τον πρίγκιπα Ουίλιαμ για να δείξει την «υποστήριξη, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια της στην τοπική κοινότητα».

Κέιτ Μίντλετον: Γιατί η εμφάνισή της ήταν έκπληξη

Η παρουσία της Κέιτ ήταν έκπληξη, καθώς αυτή είναι μία από τις ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις της φέτος, μετά την ανακοίνωση της διάγνωσής της. Με το τέλος της χημειοθεραπείας, η πριγκίπισσα έχει αρχίσει σταδιακά να επιστρέφει στα καθήκοντά της.

Παρά τις προκλήσεις της υγείας της, αυτή η επίσκεψη αποτελεί την πιο σημαντική δημόσια δραστηριότητά της μέχρι στιγμής. Η ίδια έχει μιλήσει για τις «καλές και κακές μέρες» που βιώνει, ενώ το παλάτι του Κένσινγκτον έχει επισημάνει πως οι εμφανίσεις της μπορεί να τροποποιούνται ή να αλλάζουν τελευταία στιγμή.

Η επίσκεψη είχε στόχο να δείξει στους κατοίκους του Σάουθπορτ ότι η κοινότητά τους «δεν έχει ξεχαστεί». Το πριγκιπικό ζεύγος συναντήθηκε επίσης με αστυνομικούς και διασώστες που ανταποκρίθηκαν στην επίθεση.

Το Σάουθπορτ, μια ήσυχη παραθαλάσσια πόλη στη βορειοδυτική Αγγλία, τράβηξε την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στις 29 Ιουλίου, όταν τρία κοριτσάκια δολοφονήθηκαν με μαχαίρι και άλλα παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά σε μια επίθεση κατά τη διάρκεια μιας θερινής εκδήλωσης. Ταραχές ξέσπασαν ημέρες αργότερα.

Διαβάστε ακόμη: