Ο Κοινοβουλευτικός Εκπροσώπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή ”Πρωινές Διαδρομές” με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και τη  Μαρία Γεωργίου, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αναφερόμενος στη δυναμική και τη σταθερά ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Κατρίνης τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ την Κυριακή όχι μόνο έδειξε ότι ενισχύει τις δυνάμεις του στην αυτοδιοίκηση, αλλά στις κρίσιμες αναμετρήσεις που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έδωσε χαρακτήρα μετωπικού αγώνα και ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, στελέχη του κατάφεραν να έχουν ευρύτερη στήριξη και να νικήσουν.

Άρα, αυτό το νικηφόρο ΠΑΣΟΚ είναι το ισχυρό μήνυμα που βγαίνει από τις κάλπες της Κυριακής και μας δείχνει τον δρόμο, ώστε με πολλή δουλειά να μπορέσουμε να συσπειρώσουμε ευρύτερες δυνάμεις γύρω από τον πολιτικό μας χώρο.

Όταν υπάρχει ρεαλιστική εναλλακτική κυβερνητική πρόταση όπως του ΠΑΣΟΚ, αυτή μπορεί να είναι και νικηφόρα».

Σχετικά με το θέμα των προοδευτικών συνεργασιών και του «μετώπου» απέναντι στην κυβέρνηση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος δήλωσε:

«Εμείς στο ΠΑΣΟΚ δεν υποτιμούμε ότι ο κ. Ζαχαριάδης από την πρώτη στιγμή του δεύτερου γύρου στον δήμο Αθηναίων δήλωσε τη στήριξή του στον Χάρη Δούκα. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που οδήγησε σε ευρύτερες συσπειρώσεις και συγκλίσεις στο αποτέλεσμα της Κυριακής. Αλλά ήταν κυρίως οι επιτυχημένες υποψηφιότητες του Χάρη Δούκα και του Δημήτρη Κουρέτα στη Θεσσαλία, που εξαρχής προτάθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, αυτές που οδήγησαν σε στήριξη από ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις.

Αυτή τη στιγμή έχουμε στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση που κατάφεραν να αποδείξουν στους πολίτες και στους κατοίκους των περιοχών τους ότι μπορούν να έχουν μια νικηφόρα εναλλακτική πρόταση. Απέναντι λοιπόν στην αλαζονική κυβερνητική πρακτική, αυτοί που στάθηκαν και κοίταξαν στα μάτια τα κυβερνητικά στελέχη και τους εκλεκτούς του Πρωθυπουργού και τους κέρδισαν, είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η συζήτηση έχει ξεκινήσει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν είδε ότι τα δικά του στελέχη δεν κατάφεραν να πάρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η όποια, λοιπόν, συζήτηση για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων θα πρέπει να ξεκινήσει με όρους κοινωνίας και βάσης. Δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα ή προϊόν συμφωνίας, επειδή κάποιοι αποδοκιμάστηκαν ή ανακάλυψαν το βράδυ των εκλογών ότι πρέπει να γίνει ένα προοδευτικό μέτωπο.

Εμείς λέμε ότι αυτή η σύγκλιση επιτυγχάνεται με νέα και αξιόπιστα πρόσωπα που πείθουν τους πολίτες με την πρότασή τους και μπορούν να είναι πλειοψηφικά.

Ο Χάρης Δούκας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Με μία προοδευτική στρατηγική για την Αθήνα και με καθαρό λόγο κατάφερε να είναι νικητής σε μία μάχη, στην οποία κανείς από τον χώρο της κυβερνητικής παράταξης δεν πίστευε ότι θα κερδίσει και μάλιστα να κερδίσει την αλαζονική τους συμπεριφορά.

Και το λέω αυτό, γιατί είδαμε στελέχη της κυβέρνησης, που επιστρατεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, να απαιτούν από τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν μόνο εκλεκτούς της Νέας Δημοκρατίας και να θέτουν διλήμματα, ότι αν δεν εκλεγούν οι υποστηριζόμενοί τους, θα υπάρξει δυσκολία σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών».

Διαβάστε ακόμη: