Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για τις παρακολουθήσεις, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προφανώς η παρακολούθηση Ανδρουλάκη δεν σας βοήθησε να καταλάβετε ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν εκβιάζεται και δεν είναι βολικός εταίρος».

Ο κ. Κατρίνης ζήτησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους πολλές φορές να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή ο πρωθυπουργός για «ποιο λόγο παρακολουθούσατε τον Νίκο Ανδρουλάκη», προσθέτοντας αν «απειλούσε απειλή για την εθνική ασφάλεια».

«Παρά τα όσα επιθυμείτε σας διαβεβαιώνουμε ότι συνεχίζουμε την αυτόνομη πορεία», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Τόνισε δε ότι «η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη από το σκάνδαλο των υποκλοπών», ενώ πρόσθεσε: «Κάνατε ό,τι μπορούσατε για να υποβαθμίσετε το γεγονός της παρακολούθησης».

Ακόμη, ο κ. Κατρίνης σημείωσε ότι «τα περιστατικά αυτά δεν είναι τα μόνα, είπε αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη – Κουκάκη».

«Αναρωτιόμαστε: Τι σχέση είναι όλα αυτά με τη δημοκρατία; Οι ενέργειες της κυβέρνησης και της ΕΥΠ συνιστούν θεσμική εκτροπή», είπε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Για πόσο καιρό πίστευαν ότι θα είναι στο απυρόβλητο ο πρωθυπουργός και συγκεκριμένοι υπουργοί», συμπλήρωσε.

«Σας ρωτώ κ. πρωθυπουργέ, ποιοι άλλοι πολιτικοί ή παράγοντες του δημοσίου δικαίου παρακολουθούνται; Δεν ξέρετε κ. Μητσοτάκη; Δεν σας ενδιαφέρει να ρωτήσετε και να μάθετε;» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Και συνέχισε, υπογραμμίζοντας: «Όπως όλα δείχνουν ο πρώην αρχηγός της ΕΥΠ ήταν εντελώς διακοσμητικός. Ποιος ήταν όμως αυτός που τον επέλεξε με μια φωτογραφική τροπολογία; Ποιος υπήγαγε την ΕΥΠ στην αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού;».

«Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στη νομιμότητα. Γιατί η δημοκρατία δεν ανέχεται καθεστωτικές νοοτροπίες που την υπονομεύουν. Θα επικεντρωθεί στα πραγματικά περιστατικά και γεγονότα και θα αναζητήσει με κάθε τίμημα την αλήθεια. Δεν θα επιτρέψει να επιστρέψουμε σε σκοτεινές περιοχές στο παρελθόν», είπε ο κ. Κατρίνης κάνοντας λόγος για αποδεδειγμένες ευθύνες. Πρέπει να υπάρξει κάθαρση με την ανάθεση και την απόδοση ευθυνών».

Διαβάστε ακόμη: