search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Κάτω από το 5% το ποσοστό του Πόλσον – Κύριος ιδιώτης μέτοχος η Reggeborgh

Μείωση της συμμετοχής του στην ελληνική τράπεζα ανακοίνωσε ο μεγαλοεπενδυτής.

Κάτω από το 5% το ποσοστό του Τζον Πόλσον στην Alpha Bank

Αλλαγές επήλθαν στο μετοχικό σχήμα της Alpha Bank και o Χένρι Xόλτερμαν της Reggeborgh αναδεικνύεται πλέον στον ισχυρότερο ιδιώτη μέτοχο της τράπεζας καθώς σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της  Αlpha Bank στο Χρηματιστήριο το ποσοστό που κατείχε ο Τζον Πόλσον έπεσε κάτω απο το 5%.

Ταυτόχρονα η Reggeborgh απέκτησε συμμετοχή στην Αlpha Bank κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που έγινε το 2021 και σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση που έγινε τον Nοέμβριο του 2022 το πσοοστό της Reggeborgh στην Αlpha Bank ανέρχεται σε 5,55%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του χρηματιστηρίου ο επιχειρηματίας εμφανίζονταν έως τώρα να κατέχει έμμεσα μέσω επενδυτικών κεφαλαίων το 7,32% της τράπεζας.

Ειδικότερα, η Alpha Υπηρεσιών & Συμμετοχών ενημερώνει, με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο, ότι κατόπιν σχετικής γνωστοποίησης της PAULSON & CO INC. την 5.12.2022, η τελευταία κατέχει κατά την 30.11.2022, άμεσα 114.061.367 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό κάτω του 5%, επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη: