Εντείνονται τις τελευταίες ημέρες οι φήμες στην αγορά, ότι ο όμιλος Στασινόπουλου (Βιοχάλκο) μεθοδεύει σοβαρές επιχειρηματικές – επενδυτικές εξελίξεις με την βοήθεια και καθοδήγηση μεγάλης αμερικανικής τράπεζας και στην προκειμένη περίπτωση της Goldman Sachs η οποία άλλωστε έχει τοποθετήσει τους πελάτες της- κορυφαία funds- στις εταιρίες του Ομίλου και ειδικότερα στην Cenergy που βρίσκεται και στο επίκεντρο του επενδυτικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με την υποστήριξη της Goldman Sachs, που στηρίζει άλλωστε και το «χαρτί» στο Χρηματιστήριο, επιδιώκεται μεθοδικά η μετοχική συνεργασία της Cenergy με σοβαρούς ξένους παίκτες, καθώς στο τραπέζι έχουν πέσει τα σενάρια τόσο της ανταλλαγής μετοχών με κορυφαίο επιχειρηματικό όμιλο (όπως ο δανέζικος κολοσσός Orsted με τον οποίο σχεδιάζονται κοινές επενδύσεις στις ΗΠΑ), όσο και της διάθεσης μετοχών μέσω placement σε ξένους θεσμικούς επενδυτές. Χωρίς το ένα σενάριο να αναιρεί το άλλο!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το γεγονός είναι ότι στον όμιλο Βιοχάλκο κάτι καλό «μαγειρεύεται», που όπως όλα τα καλά «κόλπα» στην Ελλάδα του Χρηματιστηρίου, από την Τρ. Πειραιώς έως την Alpha και την ΔΕΗ έχουν τη «σφραγίδα» της Goldman Sachs!

Μετά το «άδειασμα» στη ΔΕΗ έρχεται «άδειασμα» και στον Όμιλο Viohalco